Digitalisering bestemmingsplannen nieuwe WRO

Expertteam op stoom
Het 'Expertteam digitale aspecten nieuwe Wro' is flink op stoom in het land. Dit expertteam van VROM ondersteunt groepen van gemeenten bij de digitalisering van ruimtelijke plannen.De adviseurs organiseren regionale bijeenkomsten en weten zo alle gemeenten te bereiken. Alle bij VROM bekende 'DURP-contactpersonen' zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijeenkomsten.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de bijeenkomsten zijn bijvoorbeeld: organisatorische aspecten van digitalisering, uitbesteding en goed opdrachtgeverschap, de rol van geo-ICT en ICT, en het inrichten van het beheer van ruimtelijke plannen.

Welke experts adviseren welke gemeenten?

Groningen, Drenthe, Flevoland, Utrecht: Bart.Huijbers@minvrom.nl
Noord Holland, Friesland: Edwin.Bleijinga@minvrom.nl
Gelderland, Overijssel: Ewaldte.Koppele@minvrom.nl
Noord Brabant, Limburg: Jeroen.Muller@minvrom.nl
Zeeland, Zuid Holland: Bram.vanHoeve@minvrom.nl
Meldt u dus aan bij uw expert voor de bijeenkomsten in uw regio om uw ervaringen te delen en om inhoudelijke vragen te stellen!

Kennisplein Wro is verhuisd
Het kennisplein Wro, dat voorheen te vinden was op Ruimteforum, is recent verhuisd naar de website van VROM: http://www.vrom.nl/wro. U vindt hier alle informatie over de nieuwe Wro. Momenteel wordt de website vernieuwd en wordt de lijst met veelgestelde vragen geactualiseerd.

Weergaven: 293

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 3 April 2009 op 14.35
nee, ging over bestemmingsplannen...
Reactie van Yvonne Welings op 3 April 2009 op 13.50
Jacqueline Slats van het Nationaal Archief vertelde in januari 2009 het volgende:
Door het Ministerie van VROM is eind 2007 bij het nationaal archief een een verzoek ingediend om deze duurzaamheidaspecten en wie is waarvoor verantwoordelijk te onderzoeken. Dit onderzoek is momenteel nog gaande.

Inmiddels is Cecile van der Tweel hiervoor de contactpersoon. Naast het Nationaal archief is bij dit onderzoek ook ook de Erfgoedinspectie betrokken (EGI). Het resultaat van dit onderzoek zal waarschijnlijk ook een standpuntbepaling en/of advies opleveren.
Reactie van Mariska Heijmans-van Bruggen op 3 April 2009 op 9.46
Dat zou mooi zijn. Hier wordt er binnenkort besloten over de aanschaf van een applicatie, maar in de diverse RO standaarden vind ik weinig over eisen aan duurzaam beheer van de digitale rechtsgeldige bestemmingsplannen
Reactie van Yvonne Welings op 2 April 2009 op 21.34
Wat ik gehoord heb is dit een gezamenlijke actie, waar ook het (e-depot) Nationaal Archief en Erfgoedinspectie bij betrokken is.
Reactie van Frieke H op 2 April 2009 op 19.19
Nu hopen dat bij de organisatorische aspecten ook de historie langskomt ofwel: dat er bewust een besluit genomen wordt over de opslag van de neerslag van de definitieve digitale bestemmingsplannen en de wijzigingen erop...

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden