Op donderdag 22 september van 15.00 tot 16.00 uur is het weer mogelijk deel te nemen aan het spreekuur Metagegevens voor Duurzaam Toegankelijke Overheidsinformatie, MDTO. Op deze digitale bijeenkomsten gaan experts van het Nationaal Archief in op de specifieke vraagstukken. Vraagstellers, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Toepassing en vaststelling MDTO

Na de vaststelling van MDTO als norm voor de decentrale overheid zijn verschillende gemeenten hiermee aan de slag gegaan. Zo heeft de gemeente Den Haag gekeken of hun Minimale Metadataset overeenkomt met MDTO. Uit deze fit-gapanalyse zijn geen afwijkingen gekomen. Dat betekent dat MDTO goed toepasbaar is voor deze gemeente. De gemeente Heusden heeft op KIA de eerste stappen van de implementatie van MDTO gedeeld. Voor de vaststelling van MDTO als norm voor de rijksoverheid lopen de gesprekken nog. 

Doe mee!

Ook vragen over MDTO, bijvoorbeeld over het opstellen van een metagegevensschema of het gebruik van bepaalde attributen? Over het opzetten van een begrippenlijst of het MDTO-koppelvlak? Of wilt u gewoon meer weten over MDTO? Neem dan deel aan dit spreekuur. De inloggegevens staan op kia.pleio.nl.

Meer bijeenkomsten

Kunt u deze ronde niet? Op 24 november 2022 organiseren we op hetzelfde tijdstip weer een digitaal spreekuur. Zie voor de inloggegevens de aankondiging in de agenda op KIA.

Weergaven: 25

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2022   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden