DEN lanceert open call for ideas pionierprojecten

Website DEN

DEN, Kennisinstituut cultuur & digitalisering heeft een open call for ideas pionierprojecten gelanceerd. Er is 210.000 euro beschikbaar om drie projecten uit te werken. De call is gericht op presentatie- en kunstinstellingen en/of kunstenaars die werkzaam zijn in de sectoren podiumkunsten, beeldende kunsten, ontwerp en film. Tot 19 oktober a.s. kunnen zij hun ideeën insturen met betrekking tot digitale toepassingen die hen kunnen helpen om doelstellingen te bereiken.

Digitale technieken worden nog weinig ingezet op het gebied van creatie van kunstwerken, het bereiken van publiek of bij educatie en talentontwikkeling. Natuurlijk zijn er al livestreamconcerten te volgen, zijn er virtuele rondleidingen beschikbaar of helpen digitale crowdsourceplatforms om kunstwerken tot stand te brengen. Dit is nog maar het begin.

Technologie biedt veel mogelijkheden voor de kunsten; hoe het reflectie oproept, hoe verbindingen met specifieke groepen worden gelegd en hoe het ons uitdaagt verder te kijken naar een andere manier van werken. Innovaties hebben de potentie om artistieke ervaringen over te brengen en om op nieuwe manieren te verbinden met het publiek. Deze nieuwe mogelijkheden willen we samen met de kunstensector onderzoeken. Daarom deze oproep van DEN:

“Heb je als kunstinstelling of kunstenaar zelf vernieuwende ideeën over de manier waarop innovatieve inzet van digitale toepassingen je kan helpen in je dagelijkse artistieke praktijk en richting het publiek? Dien dan je idee in”

Hoe werkt het?

Na de deadline voor aanmelding op 19 oktober 2018 vindt in samenspraak met een panel een selectie plaats van maximaal drie ideeën. DEN ontwikkelt samen met kunstinstellingen of individuele kunstenaars de gekozen ideeën tot een demo, prototype of pilot. Daarvoor is in totaal 210.000 euro beschikbaar.

Op basis van een doorontwikkeling van het gekozen idee naar een concreet projectplan en de projectbegroting wordt dit beschikbare bedrag verdeeld over de drie projecten. Het bedrag kan bijvoorbeeld besteed worden aan inhuur van externe expertise, de inkoop van digitale technieken, de inhuur van audio-videomateriaal, de afkoop van rechten, et cetera.

Omdat DEN geen subsidieorganisatie is, houdt DEN het beheer over de besteding van het bedrag dat ten goede komt aan de projecten.

Lees hier meer over de criteria en verdere informatie

(bron: DEN; afbeelding via pixabay.com)

Weergaven: 73

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden