Consultatie programmaplan 2019-2020: Netwerkl Digitaal Erfgoed

We nodigen u uit deel te nemen aan de landelijke consultatie van het programmaplan 2019-2020 van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Download: Conceptprogrammaplan Netwerk Digitaal Erfgoed 2019-2020 [PDF]

Achtergrond

De komende twee jaar wordt een bijzondere periode voor het Netwerk Digitaal Erfgoed. Het kabinet maakt namelijk extra middelen beschikbaar voor de digitale toegankelijkheid van erfgoed, archieven en collecties. Een deel hiervan is bedoeld om de dienstverlening en de inclusiviteit van het Netwerk Digitaal Erfgoed te intensiveren, met als doel dat met name collecties van kleinere instellingen digitaal beschikbaar komen. Zo kunnen meer Nederlanders een groter digitaal erfgoedaanbod beleven. Dit programmaplan beschrijft hoe we dit doel gaan realiseren en dient als basisplan voor de subsidieaanvraag gericht aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Totstandkoming

Het plan is geschreven in opdracht van het bestuur van het Netwerk Digitaal Erfgoed. De auteurs zijn vertegenwoordigers van de diverse knooppunten in het erfgoedveld en de leden van het ondersteuningsteam van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Breed draagvlak voor en betrokkenheid bij de toekomstige koers en de activiteiten is van groot belang. Daarom zijn eerdere versies van het programmaplan alvast voorgelegd aan onder andere het bestuur, de programmaraad en de domeingroepen van het Netwerk Digitaal Erfgoed en een aantal organisaties uit het netwerk. In de huidige versie van het programmaplan zijn de suggesties die daaruit voortkwamen zoveel mogelijk verwerkt.

Uw input

Graag geven wij het hele netwerk de gelegenheid om kennis te nemen van en te reageren op dit concept van het programmaplan. Alle reacties en perspectieven zijn daarbij waardevol: uit alle sectoren, van organisaties groot en klein, uit het hele land. Dit helpt ons om de kwaliteit van het definitieve programma verder te verbeteren.

We willen u met name vragen het plan te lezen met de volgende vragen in het achterhoofd:

  • In hoeverre is de opzet van het programma in algemene zin logisch en begrijpelijk?
  • In hoeverre zijn de onderdelen uit het programma helder omschreven en is de beoogde impact duidelijk?
  • Zijn er wat betreft de beoogde inzet van de intensiveringsmiddelen aspecten die nadere aandacht verdienen of die niet duidelijk zijn verwerkt in het plan?

Proces

De online consultatie is open van maandagochtend 24 september tot vrijdag 5 oktober 17.00u. Wij ontvangen uw reacties, vragen, suggesties en/of opmerkingen graag per e-mail aan netwerkmanager Wilbert Helmus via wilbert.helmus@netwerkdigitaalerfgoed.nl. In de e-mail kunt u tevens aangeven op welk gedeelte van de tekst uw reactie betrekking heeft. We geven iedereen per e-mail een individuele terugkoppeling op zijn of haar reactie.

Vervolgens maken we met behulp van alle ontvangen input een definitieve versie van het programmaplan 2019-2020. Deze dienen wij uiterlijk 15 oktober in bij het ministerie van OCW. Wij houden u via de website op de hoogte van de voortgang.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage. Hoe meer mensen en organisaties er betrokken zijn bij dit plan en de uitvoering ervan, hoe meer impact we gezamenlijk met digitaal erfgoed kunnen maken.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, dan kunt u terecht bij netwerkmanager Wilbert Helmus via wilbert.helmus@netwerkdigitaalerfgoed.nl of 06 50 49 95 53.

Weergaven: 175

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden