Blockchain van hype naar realiteit. KNVI Regio Utrecht : 15 november

Start: 15-11-2018 18:30
Eind: 15-11-2018 21:00
Locatie: Rabobank HQ, Croeselaan 18, 3521 CB Utrecht
Type: Bijeenkomst

Programma:

18:30 – 19:00 uur Ontvangst en inloop met broodjes
19:00 – 19:30 uur Presentatie Claudia Terpstra over de bedrijfskundige en technische aspecten van het ontwikkelen van een blockchainoplossing
19:30 – 20:00 uur Presentatie Sandra van Heukelom-Verhage over de juridische aspecten van blokchaintechnologie
20:00 – 20:30 uur Pauze
20:30 – 21:00 uur Q&A en plenair gesprek over de uitdagingen van het realiseren van een blockchain oplossing.
21:00 – 21:30 uur Afsluiting & Borrel
 

Introductie

Van blockchain hype naar realiteit. De afgelopen paar jaar is blockchain een heus buzzword geweest. Middels deze technologie zal alles anders worden. Maar als je goed luistert naar het laatste tech nieuws merk je dat de hype rondom blockchain aan het afnemen is en dit plaats maakt voor scepsis. Daarom is dit het uitgesproken moment om de eerste live blockchain oplossingen te bespreken. In dit KNVI evenement op het hoofdkantoor van de Rabobank komen twee sprekers vertellen over hun ervaring met het lanceren van een blockchainoplossing.

Praktische zaken

  • Deelname is gratis voor leden & niet leden van de KNVI.
  • Voor dit evenement krijgen de deelnemers PE punten via ISACA. 
  • Bij inloop zijn broodjes aanwezig
  • Bij entree kan naar uw ID gevraagd worden, neem deze dus mee
  • De whitepaper over de juridische juridische aspecten van de Blockchain is hier beschikbaar.

Claudia Terpstra, Rabobank Nederland

Claudia Terpstra is blockchain specialist bij Rabobank Nederland. Binnen de bank houdt zij zich bezig met het faciliteren van blockchainprojecten. Daarbij stelt ze vragen als: Welk probleem proberen we op te lossen? Wanneer is blockchain een toegevoegde waarde? Welke ecosysteem willen we creëren met deze blockchainoplossing? Door haar bijzondere positie is ze betrokken bij alle bedrijfskundige en technische aspecten van het ontwikkelen van een blockchainoplossing waaronder het nieuwe handelsfinancieringplatform we.trade. En ze vertelt ons graag wat ze geleerd heeft.

we.trade

De eerste live transacties van klanten van de Rabobank op we.trade, het Europese handelsfinancieringsplatform zijn uitgevoerd. Het platform vereenvoudigt internationale handelstransacties en is een initiatief van inmiddels 12 banken, samen actief in 13 Europese landen. De transacties zijn een manier om door middel van blockchain technologie meer vertrouwen te geven tussen partijen die voorheen op open account handelden.

Sandra van Heukelom-Verhage, Pels Rijcken

Sandra is advocaat-partner bij Pels Rijcken. Als allround staats- en bestuursrechtadvocaat begeleidt Sandra (semi)overheden en bedrijven al jaren intensief bij complexe (bestuursrechtelijke) vraagstukken. Sandra helpt hen momenteel door de juridische aspecten van technologische ontwikkelingen, zoals Blockchain, Smart Contracts, Big Data, AI, Machine2Machine Economy, IoT en Smart Cities, in kaart te brengen. Daarnaast is ze lid van het bestuur van de Dutch Blockchain Coalition en schreef ze in september 2017 een whitepaper over de jurische aspecten van de blockchain. Deze whitepaper is bekroond met de PON Award Essayprijs. Vanuit haar functie bij Pels Rijcken is zij ook betrokken geweest met het opzetten en lanceren van Mijn Zorg Log.

Mijn Zorg Log

Mijn Zorg Log is de eerste juridisch gecertificeerde blockchaintoepassing in de zorg. Mijn Zorg Log is een werkend prototype waarin cliënt, zorgverleners en familie samen een digitaal logboek bijhouden. Ze beschikken op ieder moment over actuele informatie. Met één belangrijk uitgangspunt: de patiënt bepaalt wie toegang krijgt tot de gegevens. Mijn Zorg Log is in opdracht van Zorginstituut Nederland ontwikkeld door de Nederlandse blockchainspecialist Ledger Leopard en juridisch getoetst door Pels Rijcken.

Weergaven: 201

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden