De Dutch Blockchain Coalition (DBC) heeft vandaag in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag een visiedocument aangeboden aan de staatssecretarissen Mona Keijzer (EZK) en Raymond Knops (BZK). Tegelijk zijn 5 groot maatschappelijke blockchain use cases gepresenteerd.

DBC is een samenwerkingsverband tussen partners uit de overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Doel is het creëren van een veilige, betrouwbare digitale blockchain infrastructuur in Nederland die aansluit op de wensen van de gebruiker van de toekomst.

Voorafgaand aan de presentatie gaven onder andere René Penning de Vries (Boegbeeld ICT ministerie EZK) en Rhodia Maas (directeur RvIG) een korte toelichting. Penning de Vries lichtte de totstandkoming van de Dutch Blockchain Coalition toe en de ondersteunende rol die het ministerie van EZK en Team ICT erin spelen. Mooi voorbeeld van geslaagde publiek-private samenwerking. Rhodia Maas ging bij de presentatie van Blockchain for Good in op de potentie van blockchain en ‘self-sovereign identities’.

Het visiedocument met de 5 groot maatschappelijke blockchain use cases werd aangeboden door DBC-ambassadeur Rob van Gijzel.

Weergaven: 75

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden