Ateliersessie UIVO - Uitvoering Informatievoorziening Omgevingswet

Datum 7 september 2017
Begin 9:00
Einde 16:30
Locatie Utrecht

Als vervolg op de drukbezochte en gewaardeerde serie van Ateliersessies in 2016, organiseert KING in 2017 nieuwe Ateliersessies in het kader van de Uitwerking InformatieVoorziening Omgevingswet (UIVO). In deze sessies werken elke keer ruim 100 gemeenten, provincies, waterschappen, rijk, omgevingsdiensten en andere belanghebbenden samen aan de veranderopgave van de Omgevingswet door praktijkervaringen en expertise in te brengen en actuele thema’s uit te werken. Wilt u (of een collega binnen uw gemeente) hieraan meewerken, dan nodigen wij u van harte uit om dele te nemen.

Consequenties voor informatievoorziening

In de Ateliersessies werken we de consequenties van en eisen aan Informatievoorziening & ICT uit die voortkomen uit de Omgevingswet en het DSO. We kijken vanuit gemeentelijk perspectief, maar de sessies zijn interbestuurlijk. Ook Waterschappen, Provincies en het Rijk doen mee, want de ketensamenwerking is een succesvoorwaarde voor het werken volgens de Omgevingswet.

Onderwerpen die in themaworkshops aan de orde komen worden enerzijds bepaald door de deelnemers (wat zijn voor gemeenten en ketenpartners actuele thema’s) en anderzijds door programma Aan de slag met de Omgevingswet (DSO, Invoeringsondersteuning en Informatiehuizen). Voorbeelden van onderwerpen die aan bod komen, zijn het gebruik van kerninstrumenten en toepasbaar maken van regels, klantreizen en serviceformules, architectuur, knooppunten, standaarden, informatiehuizen, informatiebeveiliging en privacy, de veranderopgave en samenwerkingsruimte.

Meer informatie

Voor meer informatie over de ateliersessies kunt u terecht bij Tyrza Kuijpers via Tyrza.Kuijpers@kinggemeenten.nl of 06-14594960.

Weergaven: 216

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden