Archiefwet uitgesteld tot 1 juli 2024, mogelijk 1 januari 2025 ?


De nieuwe Archiefwet gaat mogelijk in op 1 juli 2024. In april brachten de Tweede Kamerleden een verslag uit naar aanleiding van het wetsvoorstel voor de Archiefwet 2021. Op dit moment wordt er gewerkt aan de beantwoording van de vragen uit het verslag en daarbij een nota van wijziging. Het is de bedoeling dat de antwoorden en de nota er vlak voor het herfstreces liggen. Vervolgens worden de beantwoording en de nota van wijziging worden voorgelegd aan de Ministerraad. Dat proces duurt ongeveer 2 maanden. Naar verwachting heeft de Tweede Kamer voor het kerstreces beschikking over de antwoorden en de nota van wijziging.

Verdere proces Archiefwet

Als de antwoorden ontvangen zijn door de Tweede Kamer, kan de Kamercommissie een nieuwe ronde vragen stellen. Of er volgt een debat in de Tweede Kamer. Als de Tweede Kamer het wetsvoorstel aanneemt, volgt hetzelfde soort proces bij de Eerste Kamer. Als de Eerste Kamer het wetsvoorstel ook aanneemt, kan het wetsvoorstel worden ondertekend, en daarna gepubliceerd.

Proces Archiefbesluit en Archiefregeling

Ondertussen wordt er ook gewerkt aan een nieuw Archiefbesluit en een nieuwe Archiefregeling. De Archiefwet 2021 kan namelijk pas ingaan, als het Archiefbesluit en de Archiefregeling ook klaar zijn.

Weergaven: 444

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 6 Juli 2022 op 20.32

Niet echt. Vorige week tijdens het event van K.B. en P. vertelden twee vakgenoten onafhankelijk van elkaar me dat ze hadden gehoord dat het 1 januari 2025 zou worden...

Reactie van Marco Klerks op 6 Juli 2022 op 14.10

Suggestieve titel.... :-)

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden