Op 3 en 4 juni vinden de jaarlijkse Archiefdagen (voorheen KVAN-dagen) plaats: hèt congres voor iedereen die met archieven en/of in de archieffunctie werkt. Dit jaar staat het evenement in het teken van het thema Het bewaren waard.
De archieffunctie is een dynamisch werkgebied. Leren, ontwikkelen en kennisdelen is dan ook het devies voor iedere zichzelf respecterende archiefprofessional. De Archiefdagen zijn de gelegenheid bij uitstek om dat te doen. Zien we je in Gouda?

De Archiefdagen krijgen dit jaar een verrassende nieuwe opzet. Het congres is een co-productie van KVAN/BRAIN met allerlei groepen van actieve archiefprofessionals: Jong Archivarissen, de Stichting Archiefpublicaties, het Netwerk voor Bedrijfsmatig Archiveren (NVBA) en de Kennisplatforms Informatiehuishouding Overheid, E-depot, Dienstverlening, Professionalisering, Particuliere Archieven, Toezicht, Dienstverlening en Openbaarheid. 

Het worden geen dagen om achterover te hangen en te luisteren. We gaan aan het werk; onderzoeken, debatteren, experimenteren, reflecteren, bevragen en bezinnen. 

Beide dagen zullen starten met een plenair ochtendprogramma. We programmeren keynote speakers die zorgen dat je de rest van de dag 'aan staat' en betrekken je aansluitend in een dynamisch debat over actuele ontwikkelingen in en rond ons werk. De middagen besteden we aan vier of vijf middagvullende interactieve parallelprogramma's. Ga praktisch aan de slag met de afwegingen voor de keuze van een e-depot, ga in gesprek met een burgerinitiatief over hoe zij hun eigen doen en laten documenteren, ga op zoek je professionele rol in de gedigitaliseeerde en gedataficeerde samenleving, leer preserveren, verken wat er komt kijken bij archiving by design, beproef wat nieuwe wetgeving (AVG, WOO, Who) betekent voor je rol als toezichthouder. Je kiest per middag voor één programma zodat er tijd is om de diepte in te gaan en kennis te verbinden aan toepassing in je eigen werk.

Plaats van handeling is (grotendeels) de Goudse Schouwburg, al diverse malen gelauwerd als het meest gastvrije theater van Nederland. Dat belooft wat! Het diner dansant vindt plaats in de Chocoladefabriek, de thuishaven van het Streekarchief Midden-Holland en de Openbare Bibliotheek. 

Momenteel werken alle betrokkenen druk aan de invulling van het programma. De komende tijd zullen we je daar regelmatig wat nieuws over vertellen. De inschrijving opent in de loop van maart. 

Weergaven: 300

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden