Amsterdam investeert in opleiding ‘digitalisering’

Bron: Binnenlands Bestuur

Gemeente Amsterdam heeft 3,7 miljoen euro geïnvesteerd in de Digital Society School, die de komende jaren zo’n 12.000 studenten kan ontvangen. Studenten leren er over digitalisering van de samenleving en hoe nieuwe technologie kan worden gebruikt om de samenleving te verbeteren. 

Samenwerking
De Digital Society School is een samenwerking van de Hogeschool van Amsterdam, Vrije Universiteit en Universiteit van Amsterdam. Er worden nieuwe onderwijsmodellen aangeboden en korte, modulaire onderwijsvormen. De gemeente meldt dat het hoger onderwijs met de nieuwe school meegaat met de snelle digitalisering van de samenleving en het bedrijfsleven. ‘Binnen modulair opgebouwde programma's werken ontwerpers, ontwikkelaars en onderzoekers intensief samen met de studenten, waardoor niet alleen toekomstbestendig digitaal talent wordt opgeleid, maar ook kennis wordt ontwikkeld en toegepast over de digitalisering van de samenleving.'

'Trends' tijdelijk van aard

De opleiding wordt ‘flexibel georganiseerd’, zodat er kan worden ingespeeld op nieuwe thema’s die aan de orde zijn binnen de samenleving en het bedrijfsleven. Er is voor deze aanpak gekozen omdat veel digitalisering vaak snel weer ingehaald wordt door nieuwe ontwikkelingen. Behalve de investering van de gemeente, komt er ook 12,5 miljoen uit het bedrijfsleven vrij. Er wordt 16,6 miljoen door de Hogeschool van Amsterdam geïnvesteerd.

Weergaven: 148

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2018   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden