9 januari 2020: Nieuwe workshop KB over Wikimedia Commons

De resultaten van deze succesvolle studiedag op 27 juni 2019 is te vinden op de website van Open Nederland. Voor het vervolg van deze masterclass is er een nieuwe workshop georganiseerd op 9 januari 2020, dit keer over het uploaden van publiek domein materiaal naar Wikimedia Commons.

Wikimedia Commons is de beeldbank van de Wikimedia projecten. Het is de bron van bijna alle afbeeldingen die je op Wikipedia kan zien. Op Wikimedia Commons wordt alleen open gelicenseerd materiaal en publiek domein materiaal toegelaten.

Deze workshop wordt aangeboden door Wikimedia Nederland, de Koninklijke Bibliotheek en Open Nederland. Samen leer je hoe je de de objecten die je als publiek domein geïdentificeerd hebt in je collectie kunt uploaden naar Wikimedia Commons. 

Wanneer je collecties op Wikimedia Commons staan kan je het miljoenenpubliek van de Wikimedia projecten bereiken. Zo heeft de Koninklijke Bibliotheek maandelijks zo’n 5 miljoen views per maand met het deel van de collectie dat op Wikimedia Commons staat.

Op 10 januari 2020 is er ook de publiek domein dag bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, alle succesvolle bijdragen aan Wikimedia Commons zullen tijdens die dag gevierd worden. We besteden dan ook aandacht aan het materiaal dat op 9 januari tijdens de workshop is toegevoegd. Hou publiekdomeindag.nl in de gaten voor meer informatie over deze dag. 

De workshop vindt plaats bij de Koninklijke Bibliotheek en duurt van 13:00 tot 17:00.

Wil je meedoen met deze workshop? Registreer je dan hier via dit formulier.

Weergaven: 23

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden