woensdag 28 februari 2024

Tijdens de meetup wordt op een toegankelijke manier over de juridische en technische aspecten van het gebruik van generatieve AI door de overheid gesproken.

Het Kennisnetwerk Data en Samenleving en het Ministerie van BZK organiseren samen deze online bijeenkomst.

Uitgangspunt van de meetup is dat de potentiële impact van generatieve AI op onze samenleving zo groot is, dat we als overheden samen moeten optrekken in het verantwoord gebruik van deze technologie. Daarbij komen vragen aan de orde als: welke juridische ruimte hebben overheden voor de toepassing van generatieve AI? En welke toepassingen zijn vanuit technisch perspectief op dit moment al wel en niet mogelijk?

Programmaonderdelen

  • Presentatie vanuit Pels Rijcken. Jeroen Naves, Jordi Bierens en Lars Groeneveld, advocaten bij Pels Rijcken, adviseerden het Rijk over het gebruik van generatieve AI. Tijdens deze presentatie geven zij op een toegankelijke manier uitleg over het juridische mogelijkheden van het gebruik van Generatieve AI.
  • Het Ministerie van BZK geeft praktische voorbeelden van het gebruik van generatieve AI vanuit technisch perspectief. Wat is wel en niet mogelijk?
  • Interactief gesprek over de toepassing van generatieve AI onder gemeenten.

Het definitief programma ontvangt u later na aanmelding, of houd hiervoor de pleio-pagina van het Kennisnetwerk Data en Samenleving in de gaten.

Locatie en tijd

  • Online via MS Teams
  • Woensdag 28 februari, 10.30 - 12.00 uur (10.15 uur inloop)

Doelgroep

Gemeenteambtenaren met vragen over verantwoorde toepassing van generatieve AI door de overheid. Onder andere FG’s, privacy officers, juristen, projectleiders, beleidsadviseurs. De meetup is enkel toegankelijk voor professionals werkzaam bij de overheid.

Kosten

Geen

Meer informatie

Organisator

VNG Realisatie

Weergaven: 24

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden