Alfred de Weerd
  • Man
  • Utrecht
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen
 

De pagina van Alfred de Weerd

Profielgegevens

About me
Ik ben Principal IT architect bij CGI, met een passie voor het realiseren van business en IT alignment. Een belangrijk deel van het succes van IT projecten wordt in mijn ervaring bepaald door het aan laten sluiten van de oplossing op de behoeften vanuit de business en de randvoorwaarden die werken onder architectuur met zich meebrengt. Ik heb ervaring met het maken van die vertaling, het opstellen van PSA's en beleidsnotities ter ondersteuning van de gekozen richting. Ik ben TOGAF 9 gecertificeerd en heb ervaring met Archimate en modeleertools.

Mijn specialisaties zijn Informatiemanagement, enterprise content management (ECM) en de implementatie daarvan met SharePoint. Binnen dat gebied ben ik weer verder gespecialiseerd (en erg geinteresseerd) in kennismanagement. Meer informatie en mijn blog kun je vinden op www.alfreddeweerd.nl

De blog van Alfred de Weerd

SharePoint records management, wanneer is dat een goede keuze?

Geplaatst op 10 Januari 2016 om 17.46 0 Opmerkingen

Microsoft SharePoint is een platform dat door sommigen wordt verheerlijkt en door anderen verguist. Op het eerste gezicht lijkt dat vreemd, maar het is eigenlijk ook wel weer logisch: als je iets moet doen dat precies binnen SharePoint past is dat plezierig, maar als je gedwongen wordt SharePoint te gebruiken voor iets waarvoor het niet geschikt is dan…

Doorgaan

Kennis Management is essentieel, een visie

Geplaatst op 30 December 2014 om 15.33 3 Opmerkingen

Organisaties hebben een enorm potentieel in hun primaire asset: de werknemers. Dat is het goud. Als je klanten tevreden zijn over je professionaliteit (kennis en vaardigheden) kun je tevreden zijn, maar niet achterover leunen. Elke medewerker zou moeten streven naar  de hoogste professionaliteit in al zijn werk en het management zou alles moeten doen om dit te ondersteunen. Er is ruimte voor…

Doorgaan

SharePoint 2013 Case Management hackathon

Geplaatst op 7 Maart 2014 om 12.48 0 Opmerkingen

Het afgelopen weekend hebben we met een aantal collega’s geprobeerd hoe ver we kunnen komen met het implementeren van een case management systeem in SharePoint 2013.

De achtergrond hiervan is dat we voor overheden in de afgelopen jaren diverse case management systemen hebben geïmplementeerd op verschillende platformen en dat we daarbij steeds meer het idee kregen dat dit toch ook relatief eenvoudig mogelijk moest zijn in SharePoint.

De vorm die we…

Doorgaan

SharePoint Informatie architectuur template: nieuwe versie

Geplaatst op 4 December 2013 om 22.00 2 Opmerkingen

​Ik heb de korte versie van de template aangepast op basis van de meer uitgebreide template. Per onderdeel (sectie/hoofdstuk) is nu een korte toelichting gegeven over de invulling. Dat maakt het geheel een stuk overzichtelijker. Je kunt de template hier vinden.

Het bleek dat de vorige versie slecht beschikbaar was. Ook dat is nu verholpen.

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 30 Juni 2013 om 19.25 zei Yvonne Welings...

Hallo Alfred,

Welkom bij BREED! Op dit platform delen we kennis en ervaringen over het managen van informatie. Je kunt deelnemen aan discussies of er zelf een starten. Ook is er de mogelijkheid om blogs te schrijven. Je kunt het een en ander op de hoofdpagina vinden of via het menu bovenaan de website.

Ik hoop dat de community je kan helpen bij vraagstukken waar jij in je werk mee stoeit. En misschien kun jij ook anderen helpen.

Voor sommige deelonderwerpen zoals zaakgericht werken, open data, archieftoezicht en vacatures zijn er aparte groepen. Een keer aan het begin van elke maand ontvang je een nieuwsbrief van alle nieuwe berichten.

Mocht je nog vragen of ideeën hebben over BREED, dan hoor ik het graag. Rest mij je veel plezier te wensen bij deze community!

Groet,

Yvonne Welings

 
 
 

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden