Over de stichting

Historie
Het online platform BREED kwam in 2008 tot stand vanuit de behoefte om de samenwerking te bevorderen tussen Brabantse gemeenten op het gebied van informatie- en archiefbeheer. Noord-Brabant bleek een goede voedingsbodem te zijn voor de online uitwisseling van ideeën. Al gauw wilden ook geïnteresseerden van buiten de regio aansluiten. Het platform is sindsdien uitgegroeid tot het online platform dat we vandaag kennen. Al ruim 2.000 vakgenoten hebben een account en dagelijks verschijnen er nieuwe discussies, blogs, reacties en/of andere content op de site.

De trekkers achter dit platform hebben er daarom eind 2014 voor gekozen om een volgende stap te zetten en samen een stichting op te richten. De gelijknamige stichting zal het platform voortzetten en wil daarnaast nieuwe activiteiten ontplooien, die het uitwisselen van kennis en ervaring onder vakgenoten verder gaan bevorderen.

 

De stichting
De stichting heet voluit “Stichting BREED, netwerk voor de innovatieve informatieprofessional”, maar dit kan ook verkort “Stichting BREED” genoemd worden. Ons doel is vastgelegd in onze statuten: “De stichting stelt zich ten doel het bevorderen van het delen van kennis en ervaring op het gebied van (overheids)informatie.” Als kernwaarden stellen wij onze onafhankelijkheid en onpartijdigheid voorop. Dat wil zeggen dat iedereen welkom is bij onze (online) activiteiten en alle vakgerelateerde onderwerpen, groot en klein, besproken kunnen worden.

 

Het bestuur
Het bestuur zorgt voor het beheer van deze website en promoot het gebruik ervan door vakgenoten in hun zoektocht naar kennis en ervaring. Daarnaast oriënteert zij zich op nieuwe initiatieven die bijdragen aan het doel van de stichting. Het huidige bestuur is als volgt samengesteld:


 

Voorzitter
Yvonne Welings
Gemeentearchivaris bij 12 gemeenten in Midden- en West-Brabant


 

Secretaris / Penningmeester
Marco Klerks
Records manager bij de gemeente Rotterdam


 

Bestuurslid
Leon van Oosterom
Imaging architect (ZZP) bij ELVEO B.V.

 

Heb je nog vragen over de stichting? Neem dan contact met ons op!

 

<<< terug

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden