Binnen deze groep vindt discussie en informatie-uitwisseling plaats over onderwerpen die verband houden met waardering en selectie van archiefdocumenten en andere informatie.
Omdat de vertalingen in het Microsoft 365 Berichtencentrum in het centrale Beheercentrum van de tenant vaak wat wonderlijk Nederlands zijn zou je soms zo maar over belangrijke en voor de recordsmanager interessante updates heen lezen. Ik geef mijn cursisten en andere klanten altijd nadrukkelijk in overweging om in de organisatie te regelen dat die berichten ook via (max twee) e-mailadressen breder in het governance team worden gedeeld. Want in de dagelijkse stroom berichten vereist het wel dat het juiste specialisme de impact of mogelijkheden van de wijziging onderkent. En deze – van 5 mei jongstleden – is er weer zo eentje: “aankondiging van openbare preview van meerfasen dispositiebeoordeling”. Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365Roadmap ID 70579.
Microsoft kondigt hierin aan dat we vanaf deze maand, mits voorzien van de juiste licenties, bij vaststelling van een vernietigingslijst gebruik kunnen maken van “een gelaagde inhoudsdispositie-ervaring met maximaal vijf beoordelingsfasen.” De oplossing wordt nog als ‘openbare preview’ geleverd, voordat deze definitief in tenants wordt aangeboden. Al eerder bood de toepassing vanretentie labels (en dus niet bij retentiebeleid/retention policies)de mogelijkheid om per bewaartermijn een zgn. revisor aan te wijzen. De definitieve verwijdering van een record wordt dan opgehouden totdat de revisor toestemming geeft, of weigert. Dit is een functionaliteit die maar in beperkte mate voldoet aan de gangbare praktijk in organisaties die werken met vernietigingslijsten. Doorgaans wordt door de beheerder van het DMS jaarlijks een rapportage opgesteld van te vernietigen dossiers, vaak geordend per afdeling of proces. De rapportage wordt dan digitaal of op papier aangeboden aan de proceseigenaar of manager voor advies over dossiers die toch nog zijn uit te sluiten van vernietiging. Deze rapportage wordt of uit de applicatie zelf gegenereerd of met hulp van een rapportage tool. Na advies van de proceseigenaar en, afhankelijk van de procedure, archivaris van de toezichthoudende instelling, voert de DMS beheerder de verwijdering uit.
DiVault geeft periodiek webinars over actuele onderwerpen rond DIgitale Archivering / E-depot
Voor 19 mei om 13.30 uur is het onderwerp: Hoe vernietig je binnen een E-depot?
Inmiddels gebruiken meerdere DiVault klanten het E-depot ook voor het duurzaam bewaren van te vernietigen stukken / uitplaatsing. Naast uitgebreide autorisatie en mutatiemogelijkheden, is nu ook het vernietigingsproces volledig beschikbaar binnen het E-depot.
Het webinar laat zien hoe dat het vernietigingsproces is opgebouwd en hoe vernietiging wordt uitgevoerd binnen het E-depot.
In 2007 heeft de gemeente Tilburg de Hinderwetvergunningen/Milieuvergunningen gedigitaliseerd, maar vooraf ook de dossiers geordend en geschoond. Destijds is een stukkenlijst gehanteerd. Omdat ik merk dat dit soort kennis aan het verdwijnen is binnen organisaties, heb ik de stukkenlijst gedeeld bij deze discussie:
De Tweede Kamer heeft naar aanleiding van de Toeslagenaffaire aangedrongen op een overheidsbrede scan op onterechte registraties van nationaliteit, etniciteit en geboorteplaats in risicomodellen. De eerste inventarisatie – die van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid – is bijna gereed.
Het gaat nog jaren duren voordat de overheid organisaties heeft doorgelicht op het onterecht registreren van de tweede nationaliteit en het bijhouden van andere "vervuilde data". Het demissionaire kabinet kreeg van de Kamer de opdracht deze foute persoonsgegevens op te ruimen, maar hier zal het kabinet zeker de hele regeerperiode van 4 jaar voor nodig hebben, meldt staatssecretaris Raymond Knops aan de Tweede Kamer.
Ik wil graag deze discussie heropenen en zoek een pragmatische insteek. Selectielijstitem 11.1 geeft inderdaad aan dat de bewaartermijn is tot 1 jaar na vervallen van het procesobject en de herkomst is een risico-analyse. Van onze medewerkers die over het proces kabels en leidingen gaan begrijp ik dat er na uiterlijk 15 jaar na besluitdatum geen kostenvergoeding meer mogelijk is in het kader van de 'verlegregeling'. De vergunningzaken worden nooit meer geraadpleegd, want iedereen raadpleegt het KLIC-systeem van het kadaster. Het is mogelijk dat bij de aanleg of in de loop van de jaren de kabel of leiding anders is komen te liggen dan in de aanvraag aangegeven. De waarde van de oorspronkelijke vergunningzaak is daarmee beperkt. Op basis van deze gegevens komt mijn eigen risicoanalyse op vernietigen na 15 jaar. Ik zou deze afwijking op de selectielijst in ons SIO willen laten vastleggen.
Is dat een begaanbare weg of is dit een absolute no-go?
Vraag is het overzicht FRE omvang en gebruik CASO personeel onderwijs en formatierekeneenheden formatieoverzicht ( formatie ) CFI vernietigbaar??? Kan hier even niets van vinden in de selectielijst. het gaat over verschillende schooljaren.
Veenendaal mag rapport over onderzoek naar moslimgemeenschap niet vernietigen
VEENENDAAL - Het geruchtmakende onderzoeksrapport over de islamitische gemeenschap van Veenendaal mag niet vernietigd worden. De gemeenteraad heeft daar vorige maand om gevraagd, maar burgemeester Gert-Jan Kats meldt dat dat wettelijk niet mogelijk is.
SOMS MEER DAN 60% DUPLICATEN BIJ HET AFHANDELEN VAN WOB VERZOEKEN
ZyLAB Technologies B.V.29 nov 20211 reactie
Bij het verzamelen van informatie voor het beantwoorden van Wob-verzoeken is detecteren van duplicaten een belangrijk onderdeel om veel dubbel werk te besparen. Het blijkt dat de informatie die verzamelt wordt bij het afhandelen van grotere Wob-verzoeken tussen de 40%-60% duplicaten bevat, met name als er veel communicatie informatie wordt opgevraagd die in bronnen zit zoals e-mail. Er zijn zelfs uitschieters waarbij van de verzamelde informatie maar liefst 68% een duplicaat is. Belangrijk dus om duplicaten goed te herkennen zodat er geen extra tijd en middelen wordt besteed aan de verwerking en beoordeling hiervan.
Wat is een duplicaat?
Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen exacte duplicaten en bijna-exacte duplicaten. Met een exact duplicaat bedoelen wij een document dat precies hetzelfde is als een ander document van hetzelfde bestandstype. Bijvoorbeeld twee Microsoft Word documenten met dezelfde inhoud maar een andere bestandsnaam.
Een bijna-exact duplicaat is een document waarbij de inhoud bijna gelijk is aan de inhoud van een ander document, dit zijn bijvoorbeeld verschillende versies van hetzelfde document met kleine veranderingen, of hetzelfde document maar dan als PDF en als Microsoft Word document.
Hoe herken je een exact duplicaat?
Om duplicaten te herkennen met de computer heb je verschillende methodes die gebruikt worden. Voor exacte duplicaten wordt in het algemeen gebruik gemaakt van een hash berekening van een document of bestand. Een hash berekenen over een document of bestand is het uitvoeren van een algoritme om een unieke digitale vingerafdruk oftewel hashcode te maken. Deze hashcode wordt vastgelegd als een reeks van tekens en deze is uniek. Er zijn verschillende typen hashcodes zoals MD5, SHA-1 en SHA-256. Een voorbeeld van een MD5 hashcode van een bestand is d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e. MD5 is misschien wel de bekendste hashcode maar deze wordt inmiddels als onveilig beschouwd (net als SHA-1) en veelal wordt nu of SHA-256 of SHA-512 toegepast. Indien de hashcodes van verschillende documenten of bestanden gelijk zijn, dan zijn de documenten of bestanden ook identiek aan elkaar.
Sommige bewaartermijnen van documenten zijn veel korter dan 10 jaar. Je zou dus de situatie kunnen krijgen dat de authentieke exemplaren van WOB-verzoeken binnen de termijn vernietigt conform de selectielijst, maar dat het andere exemplaar nog online staat.
Voordat een organisatie de nieuwe of herziene selectielijst kan gebruiken, hebben burgers 6 weken de tijd om op de selectielijst te reageren. Dit noemen we de terinzagelegging. De selectielijst is dan in te zien op onze studiezaal en website. In die periode kan iedereen op het concept reageren en een zienswijze indienen. Dit is geregeld in artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.
Momenteel liggen de volgende selectielijsten ter inzage:
Selectielijst van Bureau Veritas Inspection and Certification The Netherlands B.V. en rechtsvoorgangers vanaf 28 januari 1985, ter inzage tot uiterlijk 11 januari 2022
Selectielijst voor archiefbescheiden van de provinciale organen & selectielijst voor archiefbescheiden van de commissaris van de van de Koning als rijksorgaan ontvangen of opgemaakt vanaf 1 januari 2014 tot 1 januari 2020, ter inzage tot uiterlijk 14 februari
Selectielijst van de Stichting donorgegevens kunstmatige bevruchting (Sdkb) vanaf 23 juli 2003, ter inzage tot uiterlijk 14 februari
Selectielijst van Vinçotte Nederland B.V. vanaf 11 september 1997, ter inzage tot uiterlijk 14 februari
Vanaf vandaag is het standaardisatieproces officieel gepubliceerd op GEMMA Online.
Samen met gemeenten zorgt VNG Realisatie voor standaardisatie, waardoor gegevensuitwisseling en samenwerking met andere organisaties goed kan verlopen. Voor de ontwikkeling van gemeentelijke standaarden is een standaardisatieproces vormgegeven.
Het standaardisatieproces geeft de leidraad van te volgen stappen om van ‘idee’ tot ‘vastgestelde VNG Standaard' te komen. Met het volgen van dit proces wordt er samen met gemeenten en betrokken partijen gewerkt aan kwalitatieve API-specificaties, waarbij gemeentelijke meerwaarde en belangen aan de orde komen.
Het standaardisatieproces bestaat uit drie delen:
Deel 1: brengt je van idee tot start standaardisatie;
Deel 2: is gericht op uit te voeren activiteiten om te komen de standaard;
Deel 3: is gericht op formele vaststelling van de standaard als ‘aanbevolen’, ‘pas toe of leg uit’ of ‘verplichte te gebruiken’.
Yvonne Welings
Wie reageert?
http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/adviesrecht-gemeenten-bij-s...
22 Apr 2021
Yvonne Welings
En welk aandachtspunt missen we hier? juist het beheer van data, datagovernance, vernietiging bijvoorbeeld!!!
http://www.breednetwerk.nl/profiles/blogs/data-initiatieven-in-kaar...
25 Apr 2021
Yvonne Welings
Weer een stap gezet met het vernietigen, zie nieuwsbericht:
http://www.breednetwerk.nl/profiles/blogs/open-gemeente-en-archiefv...
27 Apr 2021
Yvonne Welings
Vernietigen in een e-depot, meer weten?
http://www.breednetwerk.nl/profiles/blogs/19-mei-vernietigen-in-een...
29 Apr 2021
Yvonne Welings
Wie deelt zijn kennis over brondocumenten:
http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/bewaartermijn-brondocumente...
6 Mei 2021
Yvonne Welings
Microsoft 365 recordsmanagement: gefaseerde goedkeuring vernietigingslijst
Omdat de vertalingen in het Microsoft 365 Berichtencentrum in het centrale Beheercentrum van de tenant vaak wat wonderlijk Nederlands zijn zou je soms zo maar over belangrijke en voor de recordsmanager interessante updates heen lezen. Ik geef mijn cursisten en andere klanten altijd nadrukkelijk in overweging om in de organisatie te regelen dat die berichten ook via (max twee) e-mailadressen breder in het governance team worden gedeeld. Want in de dagelijkse stroom berichten vereist het wel dat het juiste specialisme de impact of mogelijkheden van de wijziging onderkent. En deze – van 5 mei jongstleden – is er weer zo eentje: “aankondiging van openbare preview van meerfasen dispositiebeoordeling”. Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 70579.
Microsoft kondigt hierin aan dat we vanaf deze maand, mits voorzien van de juiste licenties, bij vaststelling van een vernietigingslijst gebruik kunnen maken van “een gelaagde inhoudsdispositie-ervaring met maximaal vijf beoordelingsfasen.” De oplossing wordt nog als ‘openbare preview’ geleverd, voordat deze definitief in tenants wordt aangeboden. Al eerder bood de toepassing van retentie labels (en dus niet bij retentiebeleid/retention policies) de mogelijkheid om per bewaartermijn een zgn. revisor aan te wijzen. De definitieve verwijdering van een record wordt dan opgehouden totdat de revisor toestemming geeft, of weigert. Dit is een functionaliteit die maar in beperkte mate voldoet aan de gangbare praktijk in organisaties die werken met vernietigingslijsten. Doorgaans wordt door de beheerder van het DMS jaarlijks een rapportage opgesteld van te vernietigen dossiers, vaak geordend per afdeling of proces. De rapportage wordt dan digitaal of op papier aangeboden aan de proceseigenaar of manager voor advies over dossiers die toch nog zijn uit te sluiten van vernietiging. Deze rapportage wordt of uit de applicatie zelf gegenereerd of met hulp van een rapportage tool. Na advies van de proceseigenaar en, afhankelijk van de procedure, archivaris van de toezichthoudende instelling, voert de DMS beheerder de verwijdering uit.
https://ericburger.nl/microsoft365/microsoft-365-recordsmanagement-...
8 Mei 2021
Yvonne Welings
Archiefvernietiging en common ground
https://componentencatalogus.commonground.nl/producten/61/omschrijving
10 Mei 2021
Yvonne Welings
DiVault geeft periodiek webinars over actuele onderwerpen rond DIgitale Archivering / E-depot
Voor 19 mei om 13.30 uur is het onderwerp: Hoe vernietig je binnen een E-depot?
Inmiddels gebruiken meerdere DiVault klanten het E-depot ook voor het duurzaam bewaren van te vernietigen stukken / uitplaatsing. Naast uitgebreide autorisatie en mutatiemogelijkheden, is nu ook het vernietigingsproces volledig beschikbaar binnen het E-depot.
Het webinar laat zien hoe dat het vernietigingsproces is opgebouwd en hoe vernietiging wordt uitgevoerd binnen het E-depot.
http://www.breednetwerk.nl/events/webinar-vernietigen-in-het-e-depo...
11 Mei 2021
Yvonne Welings
In 2007 heeft de gemeente Tilburg de Hinderwetvergunningen/Milieuvergunningen gedigitaliseerd, maar vooraf ook de dossiers geordend en geschoond. Destijds is een stukkenlijst gehanteerd. Omdat ik merk dat dit soort kennis aan het verdwijnen is binnen organisaties, heb ik de stukkenlijst gedeeld bij deze discussie:
http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/metadata-milieuvergunningen
18 Mei 2021
Yvonne Welings
Welke criteria hanteren jullie voor foto's?
http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/selectie-van-foto-s
20 Mei 2021
Yvonne Welings
Wie gaat deze vraag beantwoorden?
http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/het-archiveren-van-de-aanvr...
1 Jun 2021
Yvonne Welings
http://www.breednetwerk.nl/profiles/blogs/project-opschonen-websites
1 Jun 2021
Yvonne Welings
http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/vernietigen-persoonsgegeven...
4 Jun 2021
Yvonne Welings
De Tweede Kamer heeft naar aanleiding van de Toeslagenaffaire aangedrongen op een overheidsbrede scan op onterechte registraties van nationaliteit, etniciteit en geboorteplaats in risicomodellen. De eerste inventarisatie – die van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid – is bijna gereed.
https://ibestuur.nl/nieuws/eerste-scan-op-vervuilde-data-overheid-b...
17 Jun 2021
Yvonne Welings
https://www.agconnect.nl/artikel/aanpak-datavervuiling-bij-overheid...
Het gaat nog jaren duren voordat de overheid organisaties heeft doorgelicht op het onterecht registreren van de tweede nationaliteit en het bijhouden van andere "vervuilde data". Het demissionaire kabinet kreeg van de Kamer de opdracht deze foute persoonsgegevens op te ruimen, maar hier zal het kabinet zeker de hele regeerperiode van 4 jaar voor nodig hebben, meldt staatssecretaris Raymond Knops aan de Tweede Kamer.
21 Jun 2021
Yvonne Welings
Vraag: Wie zijn sleutelfunctionarissen bij het bewaren van e-mailboxen?
http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/vraag-wie-zijn-sleutelfunct...
21 Jun 2021
Yvonne Welings
Ik wil graag deze discussie heropenen en zoek een pragmatische insteek. Selectielijstitem 11.1 geeft inderdaad aan dat de bewaartermijn is tot 1 jaar na vervallen van het procesobject en de herkomst is een risico-analyse. Van onze medewerkers die over het proces kabels en leidingen gaan begrijp ik dat er na uiterlijk 15 jaar na besluitdatum geen kostenvergoeding meer mogelijk is in het kader van de 'verlegregeling'. De vergunningzaken worden nooit meer geraadpleegd, want iedereen raadpleegt het KLIC-systeem van het kadaster. Het is mogelijk dat bij de aanleg of in de loop van de jaren de kabel of leiding anders is komen te liggen dan in de aanvraag aangegeven. De waarde van de oorspronkelijke vergunningzaak is daarmee beperkt. Op basis van deze gegevens komt mijn eigen risicoanalyse op vernietigen na 15 jaar. Ik zou deze afwijking op de selectielijst in ons SIO willen laten vastleggen.
Is dat een begaanbare weg of is dit een absolute no-go?
http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/bewaartermijnen-kabels-en-l...
23 Jun 2021
Yvonne Welings
Wie beantwoordt deze vraag?
Vraag is het overzicht FRE omvang en gebruik CASO personeel onderwijs en formatierekeneenheden formatieoverzicht ( formatie ) CFI vernietigbaar??? Kan hier even niets van vinden in de selectielijst. het gaat over verschillende schooljaren.
http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/formatie-budgetsysteem?xg_s...
5 Jul 2021
Yvonne Welings
Vraag over verkiezingen, wat bewaar je precies?
http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/verkiezingen
13 Jul 2021
Yvonne Welings
Hotspotmonitor 2017-2021 gemeente Nieuwegein
14 Jul 2021
Yvonne Welings
Vaststelling hotspot gemeente Dongen:
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2021-234052.html?s=03
20 Jul 2021
Yvonne Welings
Welke afspraken zijn er over archivering en vernietiging?
http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/welke-afspraken-zijn-er-ove...
21 Jul 2021
Yvonne Welings
https://www.inspectie-oe.nl/actueel/nieuws/2021/07/26/publicatie-mo...
26 Jul 2021
Yvonne Welings
https://www.omgevingsweb.nl/nieuws/bodem-in-de-omgevingswet-deel-ii...
10 Aug 2021
Yvonne Welings
Webinar Divault vernietigen in e-depot:
http://www.breednetwerk.nl/events/webinar-vernietigen-in-het-e-depo...
13 Aug 2021
Yvonne Welings
Nieuws over digitale opnames MS 365:
https://docs.microsoft.com/en-us/microsoftteams/cloud-recording
20 Aug 2021
Yvonne Welings
http://www.breednetwerk.nl/profiles/blogs/rapport-archivering-in-de...
Een interessant aspect is de vernietiging
2 Sept 2021
Yvonne Welings
Heb jij al in beeld welke informatie je beheert in dossiers inburgering? laat het ons weten.
Nieuwe Wet inburgering en informatiebeheer - BREED - over de grenze...
13 Sept 2021
Yvonne Welings
20 Sept 2021
Yvonne Welings
Wie beantwoordt deze vraag?
Welke selectiegegevens kan ik hanteren voor het proces: SlachtofferInformatieSystematiek (SIS) (GHOR proces)
http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/welke-selectiegegevens-kan-...
23 Sept 2021
Yvonne Welings
Flyer vernietiging VNG is gepubliceerd.
Flyer%20Vernietiging%20%281%29.pdf
14 Okt 2021
Yvonne Welings
Veenendaal mag rapport over onderzoek naar moslimgemeenschap niet vernietigen
VEENENDAAL - Het geruchtmakende onderzoeksrapport over de islamitische gemeenschap van Veenendaal mag niet vernietigd worden. De gemeenteraad heeft daar vorige maand om gevraagd, maar burgemeester Gert-Jan Kats meldt dat dat wettelijk niet mogelijk is.
https://www.gelderlander.nl/veenendaal/veenendaal-mag-rapport-over-...
20 Nov 2021
Yvonne Welings
Bewaartermijn inzageverzoeken AVG - BREED - over de grenzen van inf..., wie reageert?
23 Nov 2021
Yvonne Welings
Loonbelastingverklaringen - BREED - over de grenzen van informatie ... Wie antwoordt?
23 Nov 2021
Yvonne Welings
Hotspots - Noord-Hollands Archief
25 Nov 2021
Yvonne Welings
Herkenbaar?
SOMS MEER DAN 60% DUPLICATEN BIJ HET AFHANDELEN VAN WOB VERZOEKEN
ZyLAB Technologies B.V. 29 nov 2021 1 reactie
Bij het verzamelen van informatie voor het beantwoorden van Wob-verzoeken is detecteren van duplicaten een belangrijk onderdeel om veel dubbel werk te besparen. Het blijkt dat de informatie die verzamelt wordt bij het afhandelen van grotere Wob-verzoeken tussen de 40%-60% duplicaten bevat, met name als er veel communicatie informatie wordt opgevraagd die in bronnen zit zoals e-mail. Er zijn zelfs uitschieters waarbij van de verzamelde informatie maar liefst 68% een duplicaat is. Belangrijk dus om duplicaten goed te herkennen zodat er geen extra tijd en middelen wordt besteed aan de verwerking en beoordeling hiervan.
Wat is een duplicaat?
Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen exacte duplicaten en bijna-exacte duplicaten. Met een exact duplicaat bedoelen wij een document dat precies hetzelfde is als een ander document van hetzelfde bestandstype. Bijvoorbeeld twee Microsoft Word documenten met dezelfde inhoud maar een andere bestandsnaam.
Een bijna-exact duplicaat is een document waarbij de inhoud bijna gelijk is aan de inhoud van een ander document, dit zijn bijvoorbeeld verschillende versies van hetzelfde document met kleine veranderingen, of hetzelfde document maar dan als PDF en als Microsoft Word document.
Hoe herken je een exact duplicaat?
Om duplicaten te herkennen met de computer heb je verschillende methodes die gebruikt worden. Voor exacte duplicaten wordt in het algemeen gebruik gemaakt van een hash berekening van een document of bestand. Een hash berekenen over een document of bestand is het uitvoeren van een algoritme om een unieke digitale vingerafdruk oftewel hashcode te maken. Deze hashcode wordt vastgelegd als een reeks van tekens en deze is uniek. Er zijn verschillende typen hashcodes zoals MD5, SHA-1 en SHA-256. Een voorbeeld van een MD5 hashcode van een bestand is d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e. MD5 is misschien wel de bekendste hashcode maar deze wordt inmiddels als onveilig beschouwd (net als SHA-1) en veelal wordt nu of SHA-256 of SHA-512 toegepast. Indien de hashcodes van verschillende documenten of bestanden gelijk zijn, dan zijn de documenten of bestanden ook identiek aan elkaar.
Duplicaten bij het afhandelen van Wob verzoeken - Binnenlands Bestuur
30 Nov 2021
Yvonne Welings
Gemeenteblad 2021, 428943 | Overheid.nl > Officiële bekendmaking...
Steeds meer vaststellingen hotspotlijsten
30 Nov 2021
Yvonne Welings
Bewaartermijn cliëntendossiers beschermd wonen 15 jaar - BREED - ov...
6 Dec 2021
Yvonne Welings
14 Dec 2021
Yvonne Welings
Ontwikkelagenda API-standaarden geactualiseerd · Common Ground
20 Dec 2021
Yvonne Welings
Wie geeft advies?
http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/vernietigen-ondersteuningsv...
27 Dec 2021
Yvonne Welings
Voordat een organisatie de nieuwe of herziene selectielijst kan gebruiken, hebben burgers 6 weken de tijd om op de selectielijst te reageren. Dit noemen we de terinzagelegging. De selectielijst is dan in te zien op onze studiezaal en website. In die periode kan iedereen op het concept reageren en een zienswijze indienen. Dit is geregeld in artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.
Momenteel liggen de volgende selectielijsten ter inzage:
3 Jan 2022
Yvonne Welings
VNG Standaardisatieproces voor API’s
Vanaf vandaag is het standaardisatieproces officieel gepubliceerd op GEMMA Online.
Samen met gemeenten zorgt VNG Realisatie voor standaardisatie, waardoor gegevensuitwisseling en samenwerking met andere organisaties goed kan verlopen. Voor de ontwikkeling van gemeentelijke standaarden is een standaardisatieproces vormgegeven.
Het standaardisatieproces geeft de leidraad van te volgen stappen om van ‘idee’ tot ‘vastgestelde VNG Standaard' te komen. Met het volgen van dit proces wordt er samen met gemeenten en betrokken partijen gewerkt aan kwalitatieve API-specificaties, waarbij gemeentelijke meerwaarde en belangen aan de orde komen.
Het standaardisatieproces bestaat uit drie delen:
Deel 1: brengt je van idee tot start standaardisatie;
Deel 2: is gericht op uit te voeren activiteiten om te komen de standaard;
Deel 3: is gericht op formele vaststelling van de standaard als ‘aanbevolen’, ‘pas toe of leg uit’ of ‘verplichte te gebruiken’.
Heb jij een idee voor standaardisatie klik hier.
17 Jan 2022
Yvonne Welings
http://www.breednetwerk.nl/profiles/blogs/informatieblad-archiveren...
22 Jan 2022
Yvonne Welings
Schrijf je in: klankbordgroepen fysieke materialen en ruimtes &...
24 Jan 2022
Yvonne Welings
Niet tijdig vernietigen vormt ook steeds meer een milieuprobleem:
https://www.energids.be/nl/vraag-antwoord/stoot-ik-co2-uit-wanneer-...
1 Feb 2022
Yvonne Welings
My Lex Legacy handig of niet - BREED - over de grenzen van informat...
8 Feb 2022
Yvonne Welings
[CB] Gemeenteblad 2022, 70374 | Overheid.nl > Officiële bekendma...
17 Feb 2022
Yvonne Welings
Vernietigen in MS Office 365
https://joannecklein.com/2022/02/15/disposition-review-and-sharepoi...
18 Feb 2022
Yvonne Welings
Project Referentiearchitectuur Werken met API's in een notendop - B...
21 Feb 2022