Vraag: in de nieuwe selectielijst is sprake van een termijn van 15 jaar bij sommige WMO voorzieningen. Bij ons bestaat onzekerheid over de ingangsdatum van die termijn: is dat 15 jaar na het afgeven van de beschikking? Of 15 jaar nadat de voorziening is beëindigd? Dit speelt nu (pas) bij ons omdat ook het Sociaal Domein digitaal en zaakgericht afgehandeld gaat worden. Voorheen werd er door de desbetreffende afdeling gewerkt met papieren dossiers, die men bij zich hield totdat de client geen client meer was. De sectie DIV hoefde zich wat dat betreft niet echt het hoofd te breken over de ingangsdatum van een bewaar (of eigenlijk vernietigingstermijn). Met het digitaal en zaakgericht werken krijgt onze sectie de digitale zaak al in onze werkvoorraad ter archivering zodra de beschikking is afgegeven. Het liefst zouden wij dan ook natuurlijk gelijk een V jaar willen toekennen aan zo'n zaak.

Weergaven: 465

Berichten in deze discussie

Hoi Connie,

in de handreiking selecttool 2017 van het VNG staat, onder 6.6.1.: 15 jaar na afhandeling van de zaak. Er staat ook nog achter dat de wetgeving ruimte geeft om af te wijken van die 15 jaar. M.a.w. na 15 jaar overleggen met de desbetreffende afdeling of de voorziening er nog is. Dit laatste is wel logisch, aangezien er altijd overleg behoort te zijn met een afdeling inzake te vernietigen zaken.

Gerard van de Woerdt

De WMO geeft informatie over de duur van de voorziening.

Algemene voorzieningen zijn voorzieningen die voor korte tijd (3-6 maanden) nodig zijn. Hiervoor heeft de gemeente voorzieningen beschikbaar die zonder indicatie of eigen bijdrage verstrekt kunnen worden. Het gaat bijvoorbeeld om rolstoelen die tijdelijk geleend kunnen worden. Sommige voorzieningen zijn eenmalig, bijv. het doen van bouwkundige aanpassingen. De meeste voorzieningen (hulp, begeleiding, zorg) worden voor de duur van een indicatie verstrekt. Een indicatiebesluit is maximaal vijf jaar geldig. In het  indicatiebesluit staat  voor welke periode en voor welke zorg de indicatie geldig is. Na afloop van de indicatie wordt bekeken of de voorziening moet worden voortgezet of gewijzigd. Dat kan beschouwd worden als een nieuwe zaak. 

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden