Het programma Archief 2020 loopt van 2013 t/m 2016; komend jaar is dus het finalejaar.  Van het Uitvoeringsplan 2016 is nu een conceptversie beschikbaar.Voordat het plan op 1 november naar de opdrachtgever bij het Ministerie van OCW gaat hebben we nog verdere aanscherping en prioritering nodig. Daarom ontvangen we graag je inhoudelijke feedback via deze pagina of per mail naar info@archief2020.nl.

In 2016 bouwen we samen voort aan de bij aanvang uitgezette programmalijnen en ronden we vele projecten af. Tegelijk willen we 2016 als vliegwiel benutten om de energie die de afgelopen 3 jaar is vrijgekomen in een doorgaande beweging om te zetten. Want het laatste jaar van Archief 2020 is tevens de (door)start van de volgende fase in archiefinnovatie en implementatie in de sector.

Meer informatie over het programma vind je in de groep Archief 2020.

Weergaven: 389

Berichten in deze discussie

Ha Anouk,

Fijn dat je deelt, daar is dit netwerk ook voor bedoeld. Begrippen als samenwerken breed, deskundigheidsbevordering, kennisontwikkeling worden vaak in het stuk benoemd.

Het BREEDnetwerk, dat zich bij uitstek richt op dit terrein, wordt in zijn geheel niet genoemd.

Wat zie je zelf als de meerwaarde van Archief2020 in relatie tot dit netwerk, alleen voor communicatie naar doelgroepen, maar de kennisdeling via andere kanalen ?  

Het valt me op dat bij sommige kennisgebieden er wel kennis is bij de archiefvormers, maar nog niet bij de archiefsector. Dat onderscheid moet wel gemaakt worden in het document. Ik noem bijvoorbeeld de kennis over archivering in de cloud. Dat is bij gemeenten over het algemeen goed aanwezig. Het is vaak meer een kwestie om met leveranciers betere afspraken te maken.

Hartelijk bedankt Yvonne Welings, en alle anderen die ons van input hebben voorzien voor het Uitvoeringsplan 2016 van Archief 2020.

Het commentaar is zeer bruikbaar, we hebben het naar eer en geweten verwerkt. Houd de komende weken archief2020.nl en de platforms in de gaten voor de publicatie van het Uitvoeringsplan 2016.

@Viola, mijn vraag is om de link op BREED te plaatsen, er zijn al zo veel platforms die we moeten volgen.

Beste Yvonne, komt voor elkaar.

Het Uitvoeringsplan 2016 is inmiddels gereed en online beschikbaar. Via meerdere kanalen kregen wij feedback op het Concept Uitvoeringsplan 2016. Nogmaals dank daarvoor! We hebben uw feedback daar waar mogelijk verwerkt in de definitieve versie.   

Archief 2020 Uitvoeringsplan 2016

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden