De selectielijst voor gemeenten is op 26 juni 2012 vastgesteld, klik op deze link voor de precieze tekst.

 

De inhoud van de concept versie van de selectielijst was al lang en breed bekend. Hebben archiefmedewerkers hier in de afgelopen jaren op al geanticipeerd of afgewacht tot de finale vaststelling? En wat betekent dit nu daadwerkelijk voor de dagelijkse werkzaamheden van de archiefmedewerker?

Het lijkt mij dat archiefmedewerkers nu actief aan de gang moeten om de wijzigingen door te voeren. En dit mede te doen met de proceseigenaren. Een mooie kans om actief de organisatie in te gaan en hier aandacht voor te vragen. De selectielijst biedt ook besparingsmogelijkheden. Door bijvoorbeeld door B&W te laten regelen dat alles betreft de individuele bijstandsverlening niet na 20 jaar maar na 7 wordt vernietigd. Mocht je namelijk nog de analoge stukken bewaren dan scheelt dat op den duur vele meters ruimte. Zijn er meer voordelen te behalen?

Kortom, biedt de vastgestelde lijst kansen voor archiefmedewerkers om hier actief mee de organisatie in te gaan?

 

En wie is er al actief bezig geweest om de wijzigingen door te voeren?

Weergaven: 314

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Bij ons is gekozen voor een praktische aanpak. We hanteren de nieuwe lijst vanaf "nu", maar gaan niet met terugwerkende kracht de dossiers uit de kast trekken en herwaarderen. We gaan wél bij het controleren van de concept-vernietigingslijst er in dit kader extra op letten dat dossiers niet te kort worden bewaard.

Wat ongetwijfeld bij het management mee gespeeld zal hebben is dat we net de achterstand hadden bijgewerkt. Dat was een groot, duur, meerjarig project. Het is een beetje gênant om wéér budget vrij te moeten maken om de nieuwe achterstand bij te werken.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden