welke organisatie heeft een machtiging voor substitutie en vernietigt ook daadwerkelijk

Ik ben erg nieuwsgierig of er al organisaties zijn die een machtiging voor substitutie hebben en de  te bewaren papieren stukken (na digitalisering) ook echt vernietigen.

Weergaven: 2037

Hierop reageren

Berichten in deze discussie



bert hendriksen zei:

De gemeente Oss heeft inderdaad substitutie, ook voor te bewaren archieven, alleen hebben ze dit niet voor alle processen maar voor een paar grote processen zoals de bouwvergunningen en facturen.

Het lijkt dus of ze al heel ver zijn maar ze zijn hier vanaf 2005 mee bezig en hebben dus "nog maar" voor een aantal processen substitutie gekregen.

 

Beste Bert,

Je conclusie is niet juist. Oss heeft naast bouwvergunningen en facturen ook een machtiging gekregen voor processsen m.b.t. sloopvergunningen, aanlegvergunningen, monumenten, milieuvergunnignen en nagenoeg alle vergunningen die op grond van de APV verleend kunnen worden. Voor ingekomen bezwaren op belastinggebied hebben wij ook toesteming gehad.  Daarnaast hebben we voor bijna alle processen binnen sociale zaken en WMO toestemming van onze archivaris voor substitutie. In totaliteit gaat het daarbij om meer dan 80 processen!

 

 

 

Zie ook presentatie van gisteren tijdens de SOD dagen via deze link.

Ik heb vernomen dat er per 2013 wat wordt gewijzigd in de regelgeving omtrent substitutie. Nu ben ik benieuwd of er ook iets wordt gewijzigd (en wát) in de regelgeving voor het aanvragen van een certificaat voor vervanging. Het gaat hierbij  om archiefbescheiden die voor vernietiging in aanmerking komen. Ik lees alleen maar over vervanging van archiefbescheiden die NIET voor vernietiging in aanmerking komen. Alvast bedankt.

Vooralsnog veranderd er niets. E.e.a. zou zijn beslag krijgen in de wet revitalisering generiek toezicht die per 1 oktober jl. in werking is getreden. Echter het onderdeel die een wijziging inhouden van de bestaande regels van substitutie (de alom bekende artikel 7) is helaas tot niet nader genoemd termijn open gelaten. Blijkbaar durft men het nog niet aan....

Helmond pleegt overigens substitutie op alle documenten behorende tot het WMO-proces en de machtiging tot vervanging van de bouwvergunningen tot en met 1989 is onderweg. De analoge dossiers worden daadwerkelijk vernietigd (anders is er geen sprake van substitutie!)

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden