Afgelopen dinsdag 28 april 2020 werd een webinar gegeven over het technisch aansluiten op het DSO. Het initiatief werd genomen door Aan de slag met de omgevingswet. De presentatie werd verzorgd door Bob Ranzijn en de openbare chat vragen werden beantwoord door Bekir Aydin.

Helder werd inzichtelijk gemaakt hoe de ketenprocessen er uit zien, waar een api wordt gevraagd en waar een digikoppeling. Wat is de rol is van de veiligheidsregio's in deze. Welke software je nodig hebt voor STOP.

Op mijn vraag of er in het DSO geen vinkje kan komen over auteursrechten, is helaas nog geen antwoord gekomen. In het huidige OLO staat geen vinkje en dat betekent dat gemeenten wanneer ze de bouwtekeningen willen publiceren dat feitelijk niet kunnen omdat ze geen toestemming hebben van de aanvrager. Dit vormt in de praktijk een grote belemmering om digitale dienstverlening vorm te geven. 

Het aardige van een dergelijk webinar is dat je niet naar een zaaltje hoeft af te reizen om kennis tot je te nemen, maar dat je dat snel in ruim een uur kunt doen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de webinar plaats- en tijdsonafhankelijk te bekijken.

Wil je de webinar ook bekijken, klik dan op deze link.</p>

Heb jij ook zo'n interessante webinar gevolgd, laat het op BREED weten.

Weergaven: 129

Hierop reageren

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden