vraag: wie heeft ervaring met intelligente scansoftware van Kofax?

Ik ben op zoek naar praktijkervaringen met intelligente scansoftware van Kofax en dan bedoel ik minder het scannen zelf maar meer het gebruik van de toepassing die op grond van (tekst-)herkenning (OCR, ICR etc) indexeert.

Weergaven: 3101

Je kunt niet meer reageren op deze discussie.

Berichten in deze discussie

Ron,

 

Ondertussen heb je denk ik wel genoeg voer gehad voor je vraag. Ik heb je op 10 maart nog de hand geschud in Gouda voor de digitale postkamer... Je vraag is hopelijk beantwoord.

 

Groet,

 

Chris

Ik heb zelf geen ervaring met Kofax, maar ik vraag mij wel af of het implementeren van KOFAX voor het herkennen en registreren van papieren documenten nog wel de moeite waard is? Zou het niet verstandiger zijn de burgers te stimuleren processen digitaal te starten door te investeren in een goede digitale balie? Wanneer dat goed ingericht wordt en gekoppeld met het dms, is het herkennen van standaard processen niet meer nodig. Papieren documenten binnen minder gestructureerde processen moeten dan nog handmatig geregistreerd worden. Maar niet gestructureerde informatie is sowieso lastig automatisch te  registreren, ook met Kofax. Dus, is investeren in software voor intelligent scannen wel verstandig wanneer er gekeken wordt naar de ontwikkeling van de digitale balie?

De eerste goed draaiende digitale balies waar de digitale burger in het gemeentelijke data-keurslijf zijn/haar eigen proces start heb ik nog niet gezien. Intelligent scannen wel.

 

OK, dat was kort door de bocht.

 

Ik steun je utopische gedachte dat de digitale burger veel van onze informatieproblemen kan oplossen als die burger nou maar gewoon zou doen wat we van hem willen. De technieken achter de digitale balie zijn irrelevant. Maar als we het niet eens voor elkaar krijgen om alle burgers achter de DIGID inlog van de gemeente te krijgen, dan krijg je ze ook niet bij de digitale balie. 

Hallo Ron,

ik weet dat Essent al jarenlang bezig is met intelligente tekstherkenning in haar postprocedures. Deels doen ze dat met Xtractor van BCT, maar deels ook met Kofax. Toendertijd was Erik Feurich van Indocs daarbij betrokken. Misschien kun je met hem contact opnemen, hij is een goeroe op dat gebied.

@Paul, bedankt voor je bericht. De vraag van collega Ron is wat ouder, inmiddels of beter gezegd al weer een tijdje geleden is al gekozen voor KOFAX.

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden