hoi allemaal,

ik werk sinds deze week bij Avans Hogeschool in Breda. Waar ik nu benieuwd naar ben, is of er onder de Breed-leden ook collegas werkzaam zijn bij een Hogeschool. Met die collega's zou ik graag willen sparren over een aantal onderwerpen.

Voor een paar onderdelen is Avans gehouden aan de archiefwet. Nu vraag ik me af of er ook een toepassingsprofiel metadata voor Hogescholen zijn. En of er al een e-depot voor Hogescholen zijn... of dat we ergens anders kunnen aansluiten. Kortom, zaken die voor een rijksoverheid/gemeenten/provincie aardig duidelijk/geregeld zijn: hoe zit dit bij Hogescholen.

Ik hoor graag van jullie!

 

gr. Margreet

 

Weergaven: 371

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

ha Margreet,

 

Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe baan.

Metadata, wie heeft er nu geen behoefte aan een standaard (link). Er is ook een NEN norm voor metadata, de 23081.Het Rijk heeft er al een sinds 2009 en nog niet zo lang geleden is de TLOP verschenen. KING (gemeenten) wil die integreren met de zaaktypecatalogus en er is hoop dat we dit eerste half jaar we een standaard krijgen aangereikt. Toch blijft bij mij de vraag wel, hoe ga je een dergelijke (lange) standaard toepassen, op welk aggregatieniveau, per informatieobject ?  Met andere woorden hoe uitvoerbaar is een en ander ?

 

Misschien kan je eens contact opnemen met je collega Geert de Brouwer in Tilburg ?

 

Groet

 

Yvonne Welings

 

 

hoi Yvonne,

raar.. maar ik zie nu pas je antwoord. Met excuses voor het zolang niet reageren. 

Ik zie wel dat er verder niemand gereageerd heeft die ook bij een Hogeschool werkt. Bij Avans wil ik e.e.a. goed regelen en zoveel mogelijk gebruik maken van de modellen die hier gehanteerd worden bij gemeenten, provincies en overheden. Toch bevreemdt het mij dat dit onderwerp blijkbaar niet zo belangrijk is in de onderwijswereld? Of komen die mensen uit de onderwijswereld niet op breednetwerk??

Maar ik ga Geert de Brouwer eens contacteren :-)

Groet, Margreet 

Ha Margreet, inmiddels zal je al wel hebben begrepen dat het TMLO is vastgesteld ?

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden