De Omgevingswet gaat door vanaf 1 januari 2024. Het wordt heel spannend hoe een en ander gaat lopen. 

Veel medewerkers bij gemeenten weten niet of en hoe de website Ruimtelijke plannen vanaf januari 2024 beschikbaar blijft en maken zich daar terecht zorgen over. Kan ik mijn werk nog wel doen als plantoetser bijvoorbeeld. De originele bestemmingsplannen (IMRO) worden bij vrijwel alle gemeenten op netwerkschijven bewaard en dat zal na 2024 ook nog wel zo blijven, want een oplossing voor archivering is na 10 jaar nog steeds niet in zicht. 

Ruimtelijke plannen - Kadaster.nl zakelijk

Website ruimtelijke plannen geeft wat meer duidelijkheid:

20 september – Vooraankondiging wijziging gebruikersondersteuning

De contactgegevens voor gebruikersondersteuning gaan wijzigen.

Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. De ‘Wet ruimtelijke ordening‘, en daarmee ook Ruimtelijkeplannen.nl, wordt geïntegreerd in de Omgevingswet en in het onderliggende Digitaal Stelsel, DSO-LV.  

Vooruitlopend hierop wordt de gebruikersondersteuning al geïntegreerd. Het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO) faciliteert de gebruikersondersteuning voor het Omgevingsloket. Vanaf 4 oktober 2023 breiden zij dit uit met de gebruikersondersteuning voor Ruimtelijkeplannen.nl. De contactgegevens op de contactpagina worden vanaf 4 oktober gewijzigd.

De informatie over de ruimtelijke plannen zal nog zeker 10 jaar beschikbaar blijven aldus het Kadaster, wat er na die tijd gebeurt met die informatie is niet duidelijk. 

 

Weergaven: 203

Hierop reageren

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden