in Binnenlands Bestuur wordt namens de G4 de noodklok geluid over Raadsinformatiesystemen:

Raadsleden missen een informatiesysteem (binnenlandsbestuur.nl)

Raadsleden zoeken zich suf

De gemeenteraad beschikt niet over een goed digitaal informatiesysteem. Het gevolg is dat raadsleden heel wat afzoeken. Wat is er twee raadsperiodes geleden besloten over het beleidsstuk dat nu weer langskomt? Wat vonden mijn politieke voorgangers van dit onderwerp, dat vroeger onder een andere terminologie aan de orde kwam?  

De oorzaak wordt geduid in de brief van de bestuurders van G4:

brief_g4_aan_minister_bzk_inzake_werkdruk_raadsleden.pdf

Ondersteuning bij voorzieningen
Wij missen ondersteuning vanuit het ministerie bij voorzieningen op het gebied van ICT. Waar de VNG, BZK en gemeenten samenwerken op het gebied van ICT, worden de gemeenteraden hierin niet ondersteund. Zo zijn wij afhankelijk van commerciële partijen voor onze vergaderapps, terwijl de vindbaarheid van informatie in de complexiteit van de huidige tijd cruciaal is voor het raadswerk.

Er is natuurlijk ook nog een andere oorzaak, de dualisering. Griffies werken steeds meer zelfstandig zonder de vroegere ambtelijke ondersteuning. 

Visma Roxit heeft zich niet zo lang geleden teruggetrokken op dit gebied in Nederland: Visma Roxit draagt klanten besluitvorming over aan Green Valley Bel.... Zo vele smaken zijn er dus niet. 

Zie jij als informatieprofessional de problemen ook, en wat zie jij dan als oorzaak, maar vooral zie je ook de oplossing? 

Weergaven: 187

Hierop reageren

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden