Bij de gemeente Hillegom is de vraag ontstaan hoe om te gaan met projectmatig werken en daarbij zaakgericht werken. Bestaat een project uit meerdere zaken of moet dit worden gezien als 1 zaak. In mijn beleving is een project meerdere zaken omdat je ook met verschillende werkprocessen te doen hebt. De zaken link je aan de projectrtegistratie. Hoe denken jullie daar over?

Weergaven: 3250

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Alex, op dit moment zijn we ons DMS aan het inrichten met Zaaktype.nl en daaraan gekoppeld de werkprocessen van i-navigator. Alle teams hebben op dit moment al een teamverdeler die op documentniveau de stukken doorzet. Straks moet deze teamverdeler de zaken doorzetten naar de betreffende behandelaar. Je kunt altijd langskomen om te zien hoe het hier is ingericht. 

Dank Hannie. We werken momenteel eveneens met de I-navigator, een DMS-oplossing binnen Sharepoint, daarlangs met teamsites binnen Sharepoint (jullie "teamverdeler"?).

Ons idee bestaat daarin dat medewerkers via de betreffende teamsites in Sharepoint hun projecten (zaken) kunnen inzien, documenten aanmaken en beheren, de eigenlijke zaken feitelijk in het DMS staan. De zaken zouden dan dus feitelijk vanuit het DMS in de teamsites geprojecteerd worden.

Jullie werkwijze lijkt meer op de door Hans geopperde; Docs worden op de teamsites aangemaakt en beheerd, volgens bepaalde criteria en mits archiefwaardig uiteindelijk doorgezet naar het DMS.

Klopt dit?

Projectdocumenten staan in ons geval op Sharepoint team/sectorsites. Het spreekt voor zich dat ik archiefwaardige documenten uiteindelijk in specifieke zaken in ons DMS (eveneens een op Sharepoint gebaseerde oplossing) opgenomen wil hebben.

 

Los van de technische mogelijkheid tot het overhevelen van documenten vanuit zo'n team/sectorsite naar het DMS; Het zou mij benieuwen welke organisaties inmiddels over een soort van Quick Reference Card beschikt waarin voor medewerkers op een bondige, heldere wijze is uitgelegd welke documenten omwille van welke criteria voor opname in het DMS in aanmerking komen. Dat in zo een QRC staat aangegeven hoe dit overhevelen binnen SP technisch werkt zou natuurlijk mooi zijn meegenomen.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden