Professionaliseren archieftoezicht (Stichting Archiefpublicaties)

Het jaarboek 13 'profiteer, profileer, prioteer' betreft gedachten en handreikingen voor professionalisering van archieftoezicht, is uitgegeven in 2013. Het boekwerk bevat veel handreikingen voor de inspecteurs, die op een andere wijze toezicht gaan vormgeven.

Het is een rijke uitgave. Mijn vraag is: hoe waarderen 'beheerder' van dynamische archieven dit boekwerk? Welke bijdrage spreken div-ers aan en waar staan voor div nuttige wenken in dit boekwerk in de tijd dat generiek toezicht meer in het teken staat van zelfredzaamheid van de archiefbeheerders.

Weergaven: 499

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Terechte vraag:

"Welke bijdrage spreken de DIV-ers aan en waar staan nuttige wenken in een tijd van zelfredzaamheid van de beheerders". Over generiek toezicht, de (nieuwe) 'draai' naar horizontaal toezicht of gewoon toezicht, reageerde ik al eens op een andere discussie.

En wel of geen DIV-er: vanuit Informatievoorziening/management in het algemeen spreekt het me aan.

Maar: Is het boekwerkje ergens online beschikbaar? Of moet ik op zoek .... dan wel bestellen?

http://www.kvan.nl/files/S@P/SAP-jaarboek%2013%20-%20Inspectie-inho...

Bij de gemeente 's-Hertogenbosch hebben we Arnoud Glaudemans, één van de bijdragers in het jaarboek, uitgenodigd met de medewerkers van de afdeling DFZ en het Stadsarchief van gedachten te wisselen over de ontwikkelingen bij de inspectie. Uitgangspunt: hoe kunnen audits en inspectie bijdragen aan de kwaliteitszorg op het gebied van informatiebeheer?! 

Ook aardig dat het auditteam informatiebeheer in Den Bosch (behorend bij de archiefinspectie) de ontwikkelingen die in deze "rijke uitgave" worden gesignaleerd van nabij ervaart. In opdracht van afdelingshoofden zijn sinds november twee audits met goed gevolg uitgevoerd en voor een derde audit is opdracht verstrekt. 

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden