Veel gemeentes zijn druk hun dienstverlening te digitaliseren. Hierbij vormen ze ook digitale dossiers, vaak in hun zaakdossiers. De zaaksystemen zijn vaak van goede bewaar- en vernietigingsfunctionaliteit voorzien.

Voor de lang te bewaren dossiers zoeken veel gemeentes naar manieren om aan te sluiten bij een e-depot of mogelijkheden deze zelfstandig in te richten. Voor kleinere gemeentes lijkt aansluiten bij een bestaand e-depot de meest kosten-efficiente oplossing.

Ik ben benieuwd of er op Breed ook voorbeelden zijn voor de prijsmodellen die in samenwerkingsverbanden of bij commerciële partijen worden gehanteerd.

Voor een analoge archief betalen we vaak per strekkende meter, de opvragingen en ontsluiting en ook de inspectie. Gaat dat zometeen naar TB, elektronische opvragingen etc?

Wie heeft hier voorbeelden voor? De exacte prijzen zijn voor mij niet zo spannend, ik ben vooral benieuwd naar het model erachter.

Groeten,

Karel Baas

Weergaven: 175

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Het model dat ik ken is dat er eenmalig wordt betaald voor aansluiting en vervolgens per GB. Het lijkt mij wel dat je een escrow- en verwerkersovereenkomst moet sluiten, daar wordt niet altijd aan gedacht.

Ken je overigens deze ontwikkeling ook? https://exxellence.nl/aanmelden-roadmap-sessie/

Bij de RHC's was ooit een voorstel van 1,10 per inwoner per jaar. Bij het Nationaal Archief dacht ik 1050 per TB per jaar. Dat zal denk ik alleen opslag zijn en niet het beheer/preservering. 

Antwoorden op discussie

RSS

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden