Oproep voor deelname aan enquête voor scriptieonderzoek over archiefinspectie

Beste collega’s en vakgenoten,
 
Voor mijn afstudeerscriptie voor de master Archival and Information Studies aan de Universiteit van Amsterdam verricht ik onder begeleiding van prof. Frank Huysmans onderzoek naar de rol en effectiviteit van de gemeentelijke archiefinspecties. Zelf ben ik archiefinspecteur bij de gemeente Almere. Met mijn onderzoek hoop ik een beter beeld te krijgen van de verschillende wijzen van aanpak en ervaringen in de archiefinspectie in Nederland. Dit wil ik mee kunnen nemen in mijn eigen werk om met de archiefinspectie zo effectief mogelijk te kunnen bijdragen aan het ontwikkelen en verbeteren van de informatiehuishouding.
 
Voor mijn onderzoek ben ik op zoek naar collega’s en vakgenoten die de gemeentelijke archiefinspecties uitvoeren of hebben uitgevoerd, en interbestuurlijke archieftoezichthouders. Werk jij in een van deze rollen? Je zou mij enorm helpen als je onderstaande enquête zou willen invullen. Deze bevat vragen over het uitvoeren van de gemeentelijke archiefinspectie, maar ook aspecten als de rol die een inspecteur zou moeten vervullen en de relatie van toezicht met archiveren bij design. Naast de enquête voer ik een aantal gesprekken met vakgenoten om het beeld dat uit de analyse van de enquête naar voren komt te verrijken met inzichten uit het veld.
De vragenlijst bevat 26 vragen en bestaat voornamelijk uit meerkeuzevragen. Het neemt circa 20 minuten in beslag. De enquête zal een week openstaan, op 28 mei zal ik het sluiten.
 
Deelname aan de enquête geschiedt anoniem. Omdat ons vakgebied maar klein is, is het niet geheel uit te sluiten dat de combinatie van antwoorden te herleiden is naar personen. Het spreekt vanzelf dat ik vertrouwelijk met de antwoorden en de data omga. Na afronding en beoordeling van mijn scriptie zullen de gegevens worden vernietigd. In de scriptie zelf zullen bovendien geen naar individuele gevallen herleidbare uitspraken worden gedaan. Het gaat juist om het algemene, geaggregeerde beeld dat uit de antwoorden naar voren komt. Mijn afstudeerbegeleider ziet hierop toe.
 
Voor het onderzoek is een zo gevarieerd en groot mogelijke respons van belang. Het delen van dit bericht met collega’s die niet op dit platform zitten of van wie je weet dat ze er niet zo vaak op kijken wordt dan ook zeer gewaardeerd!
Uiteraard zijn de inzichten uit mijn onderzoek niet alleen voor mijzelf van belang. De thesis zal ik later dit jaar hier posten.
 
Link naar de enquête:
 
Alvast heel erg bedankt voor je tijd en moeite!
 
Vriendelijke groet,
Erin Jansen
 
Voor vragen over mijn onderzoek ben ik bereikbaar via moi_erin8@hotmail.com.
Wanneer je over mijn onderzoek contact wilt opnemen met mijn begeleider, dan kun je hem per mail bereiken via f.j.m.huysmans@uva.nl.

Weergaven: 188

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste Erin, Bij het invullen, pakken niet alle antwoorden, moet je een bepaalde browser gebruiken? Dat gebeurt bij de vragen selecteer een antwoord.

Hallo Yvonne,

Dank voor je bericht en (de poging tot) het invullen van de enquête. Ik heb de enquête zelf meerdere keren met Firefox en Chrome getest. Ook nu, als ik zelf de vragenlijst in Firefox open, heb ik daar geen last van. Ik heb de instellingen van de enquête gecheckt, maar zie niets abnormaals. Ik hoop dat het een tijdelijk probleem was en dat dit probleem zich niet meer voordoet. Mochten anderen hetzelfde probleem ervaren, dan hoor ik dat graag.

Hartelijke groet,

Erin

Duidelijk, had internet explorer gebruikt, heus die bestaat nog(ha, ha). Miste nog vraagstelling over risico’s, was dat bewust?

Haha Explorer had ik niet getest ...

Het was geen bewuste keuze om risico's niet te noemen, maar wel om de vragenlijst niet te lang te maken. Hierbij zijn meerdere vragen helaas gesneuveld. Mocht je nog wat kwijt willen daarover dan kan dat in de enquête, maar ook via een mailtje of eventueel hier, dan neem ik dat mee in de resultaten voor mijn onderzoek.

Yvonne Welings zei:

Duidelijk, had internet explorer gebruikt, heus die bestaat nog(ha, ha). Miste nog vraagstelling over risico’s, was dat bewust?

Dank voor de tip!

Yvonne Welings zei:

Antwoorden op discussie

RSS

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden