Binnen onze gemeente zijn we aan het uitzoeken voor welke processen we nog ontvangstbevestigingen (blijven) sturen. Bezwaar- en beroepschriften krijgen sowieso een ontvangstbevestiging (AWB art 6:14), evenals de aanvragen voor een omgevingsvergunning. Elektronisch ingediende aanvragen (AWB art 4:3a) krijgen ook een ontvangstbevestiging. Dit geldt eveneens voor de aanvragen voor een omgevingsvergunning.

Verder is het volgens mij niet verplicht om een ontvangstbevestiging te sturen (als ik iets gemist heb hoor ik het graag). De voordelen om geen ontvangstbevestiging op overige inkomende post (ongeacht het kanaal) te sturen zijn duidelijk: het scheelt tijd en geld. Zijn er andere organisaties die zich beperken tot de verplichte ontvangstbevestigingen? Zo nee, waarom wordt er dan voor gekozen om meer ontvangstbevestigingen te sturen? Is dit een gewoonte of een bewuste keuze? Een goede dienstverlening is uiteraard belangrijk, maar heeft de gemiddelde burger echt een paar euro over per ontvangstbevestiging?

Weergaven: 649

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik denk dat de gemiddelde burger graag wil weten of de / een overheid zijn of haar brief, aanvraag en / of stukken in behandeling heeft genomen. De vraag wat dat kost stelt een individuele burger zich volgens mij niet. Wat mij betreft getuigt het van fatsoen om als iemand de dialoog start om iets terug te zeggen. Met name dan wanneer je weet dat jouw / een organisatie er normaal niet in slaagt binnen een week te reageren. In het geval de collega's (organisatie) altijd reageren binnen een week (in bepaalde werkprocessen) vind ik een ontvangstbevestiging overbodig. En per e-mail kan volgens mij vrijwel altijd. Dat kost beduidend minder dan op papier. Kleine moeite groot fatsoen...

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden