Michiel Duijsings, de man achter de toptakenwebsite van de gemeente Tilburg, vertelde me ooit dat de werking van de toptakenwebsite van de gemeente Tilburg vooraf is uitgetest in de Aldi op het Wilhelminapark. Gewoon vragen aan bewoners wat vindt u belangrijk en hoe moet dat getoond worden. De toptakenwebsite van de gemeente Tilburg vindt navolging bij veel gemeenten in Nederland. Minder pagina’s en meer online transacties!

Een nieuwe trend lijkt het dat de formule less is more gevolgd wordt door archiefdiensten. De website van het Regionaal Archief Tilburg is primair gericht op het zoeken en vinden van informatie. Ook de nieuwe website van het West-Brabants Archief is helder en duidelijk. Zoeken in de collecties staat centraal en gericht op de primaire taak van archiefdiensten: het openbaar maken van archiefbescheiden. Met de verdergaande digitalisering is de verwachting dat het fysieke bezoek aan studiezalen nog meer gaat afnemen en daarnmee de zoekfunctionaliteit van de website aan belang toeneemt.

Bovenstaande keuzes worden niet door elke gemeente en/of archiefdienst gemaakt. Zo wordt het verhalen vertellen door verschillende archiefdiensten belangrijk gevonden.

Wat is jouw mening over deze informatievoorziening richting burgers ?

 

 

 

Weergaven: 216

Hierop reageren

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden