Nieuwe provinciale verordening systematische toezichtinformatie

Op 26 april 2013 ontvingen colleges van gemeenten en dagelijkse besturen van waterschappen een schrijven van de provincie Noord-Brabant. (bijlage)

getContent.pdf.  

Reeds eerder in 2012 is er met een KB (stb. 2012 nr. 330)het Besluit verstrekking systematische toezichtinformatie vastgesteld over het aanleveren van toezichtinformatie.

stb-2012-330.pdf

Er was een verordening in de maak, waarop de aangeschrevenen voor 17 mei konden reageren.Een beetje kort dag was het wel, de meivakantie was net aangebroken en het betrof meerdere beleidsterreinen, waaronder de Archiefwet 1995.Jaarlijks voor 1 mei moesten gemeenten en waterschappen de informatie aanleveren. Verschillende gemeenten hebben uitstel gevraagd om een gedegen reactie te kunnen geven.Daarna is eigenlijk van de provincie niets meer vernomen.

Niet iedere provincie regelt het IBT met een verordening. De provincie Gelderland gaat uit van vertrouwen en de goede verstandhouding met gemeenten. Provincies Zuid-Holland en Overijssel stellen bestuursovereenkomsten op.

 Op de website van de provincie Noord-Brabant is te lezen dat in de Statencommissie van 30 augustus aanstaande de verordening systematische toezichtinformatie wordt vastgesteld. Er is wel wat gedaan met de feedback en er wordt afgeweken van het IPO model. De termijn van 1 mei is vervallen en ook de verplichting om dat jaarlijks te doen. Wel worden gemeenten geacht vier weken na vaststelling door de gemeenteraad de informatie aan Gedeputeerde Staten te verstrekken. Met nadere regels worden de afspraken VNG/IPO nieuwe schoenen bedoeld.  Voor waterschappen gelden dezelfde  regels.

 

provincieNB1.pdf

Provinciale%20toezichtverordening.pdf

 

Weergaven: 576

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

De betreffende agenda van de Statencommissie vind je hier (zie punt 51). En het audioverslag hier (punt 5.1).

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden