Op 9 juni heeft de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid haar strategische plan gepresenteerd om duurzame toegankelijkheid te realiseren in de hele publieke sector. De publicatie is getiteld Toekomst voor ons digitaal geheugen (2): strategische agenda voor duurzame toegankelijkheid, en is zowel digitaal als in druk beschikbaar. [NB: Toekomst(1) was het rapport over de landelijke verkenning uit 2009 dat alleen digitaal verscheen; in dit boekje worden de belangrijkste conclusies herhaald].

 

Het baanbrekende plan van de archieven dat a.s. dinsdag wordt ondertekend, past naadloos in het landelijke plaatje van de NCDD. Misschien kan het zelfs dienen als inspirerend voorbeeld voor andere sectoren - hoewel de omstandigheden daar natuurlijk niet hetzelfde zijn. Daarom staat de NCDD een aanpak voor over twee assen: binnen iedere sector zal een 'voortrekker' het tot stand komen van sector-specifieke voorzieningen stimuleren, terwijl in NCDD-verband de samenwerking over de grenzen van de sectoren tot stand komt.

 

Het boekje bevat o.a. interviews in met de 'voortrekkerorganisaties' in de vier NCDD-sectoren, Hans Jansen van de KB, Peter Doorn van DANS, Jan Muller van BenG, en uiteraard Martin Berendse van het Nationaal Archief; er is ook een mini-interview met Ma Oeh Pe van de taskforce archieven.

 

 

Weergaven: 258

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Dag Inge,

Gisteren ontving ik het boekwerk per post, inderdaad zeer lezenswaardig. Bedankt !

Yvonne Welings
Beslist een aanrader voor gemeentelijke en provinciale archivarissen, die steeds meer richting zullen moeten gaan geven aan de bewaarstrategieen van de aan hun aanleverende organisaties!

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden