Heeft er iemand ervaring met het digitaliseren van microfilms?

We hebben honderden genummerde fiches.  Er is weinig of geen geschikte apparatuur meer voorhanden om ze te bekijken, laat staan af te drukken. Er staan volgens de deskundigen belangrijke tekeningen op die we graag voor onze organisatie willen behouden.

Ik hoor graag jullie ervaringen hiermee!

Alvast bedankt.

Weergaven: 855

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Tijdens de cursus stamboomonderzoek die ik doe bij het Regionaal Historisch Centrum Einhoven (RHCe) heeft de docent, Jan Suijkerbuijk het er over gehad dat een archiefdienst in West-Brabant dat doet of heeft gedaan. De kwaliteit van die scans is beduidend (?!) minder dan 'scans' of digitale foto's van de originelen geeft hij aan. Zijn e-mail-adres vind je via de link naar de cursus. Mocht het nog kunnen dan is het digitaliseren van de originelen dus de kwalitatief betere / aangewezen weg volgens mij.

Overigens zag ik gisteren een scanner voor groter materiaal te koop staan bij het Rijksmuseum, zie Museumplaats: Cruse Scanner.

Hallo Saskia,

Digitaliseren van microfilms is mogelijk met speciale apparatuur, die de beelden (documenten, tekeningen) op microfilm omzet (scant) naar een tiff of PDF bestand. Dit kan je laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Ik weet dat PRM Service in Hendrik Ido Ambacht dit doet. telefoon 078-6817566

Groet,

Edwin

Hier is ook nog iets te vinden:

http://www.faronet.be/blogs/jeroen-poppe/feed

Beste mevrouw Nieuwenhuisen,

 

Ik las u berichtje en ben benieuwd of u het digitaliseren van microfilms in eigen beheer wil doen, of besteed u dit uit?

 

GMS is een bedrijf gespecialiseerd in o.a. digitaliseren van microfilms/fiches. Voor mogelijkheden met digitalisering kunt u altijd contact met ons opnemen! Wij geven u graag een advies op welke wijze u de beste kwaliteit krijgt met het digitaliseren van uw microfilms/ fiches. Ook kunnen wij een proef verzorgen.

 

U kunt een kijkje nemen op onze website: www.gmsnl.com

of bel met: 078-6931300.

 

met vriendelijke groet,

Lianne Groenendijk

Een drietal bedrijven die mij zo even te binnen schieten: Karmac / MicroFormat / M&R micro-imaging /

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden