Beste,

Zelf ben ik niet heel goed bekend in de digitale materie en kon niet terugvinden of wel of niet het volgende nodig (lees verplicht) is:

Indien er een inkomend of uitgaand document wordt geregistreerd in een systeem en ervan uitgaande dat het adres (resp. zender of ontvanger) bekend is, dient deze dan te worden opgenomen in de registratie? Is dit een verplichting tbv de digitale archivering? Dit ivm bv ontsluiting en terugvindbaarheid?

En op basis van welke regelgeving is dit dan bepaald dat een archiefstuk (of later e-depot) deze gegevens dient vast te leggen?

Eea leg ik hier neer, zodat ik bovenstaande mening kan onderbouwen. Of, indien dit geen verplichting is, los kan laten in een (goede) discussie intern. Beide 'kampen' kunnen elkaars theorie nl niet ontkrachten (of bevestigen). Waar het mij om draait is dat we intern de informatiehuishouding op orde hebben en niet na jaren tot de conclusie komen dat er iets mist.

Alvast dank voor jullie input.

Groet,

Nico Barski

Weergaven: 57

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hoi Nico,

Ik zou hiervoor naar het MDTO kijken Actor | Nationaal Archief. Het MDTO stelt geen nadere eisen aan de manier waarop een actor wordt vastgelegd. 

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden