Provincies worden waarschijnlijk al vanaf januari 2016 verantwoordelijk voor VTH-taken (Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving) bij bedrijven met een groot risico op zware ongevallen, de zogenaamde brzo-bedrijven. Het wetsvoorstel Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) is op 22 september 2015 aangenomen door de Tweede Kamer en ligt nu bij de Eerste Kamer. De wet is een aanpassing van de Wabo en regelt de randvoorwaarden voor gemeenten en provincies om tot een hogere kwaliteit van VTH te komen.

Zoals bekend gebeurt de uitvoering door omgevingsdiensten. Bij verschillende van deze diensten, met name die niet centraal zijn georganiseerd, blijft de informatievoorziening en ICT een punt van aandacht. Met deze verandering wordt de centralisatie van de taken versterkt. Verder wordt het verplicht gesteld aan te sluiten op een ICT-programma dat uitwisseling van VTH-gegevens op een efficiënte en veilige wijze mogelijk maakt.

 

Wie kan informatie over dit onderwerp delen ? Wordt informatie(archiefbescheiden) van gemeenten in beheer/eigendom overgedragen bijvoorbeeld ? Hoe gebeurt dat, wie is eigenaar ? Wie is verantwoordelijk voor de informatievoorziening richting burger en bedrijven, WOB verzoeken ?

Laat het via BREED weten.

 

Link naar website VNG.

Weergaven: 456

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Kritiek over de overheveling van VTH taken naar de omgevingsdiensten, berichtgeving in Binnenlands Bestuur

Het nieuwe wetsvoorstel bevat ook een verplichting ten aanzien van ICT.

Verder wordt het verplicht gesteld aan te sluiten op een ICT-programma dat uitwisseling van VTH-gegevens op een efficiënte en veilige wijze mogelijk maakt.

 

Zie ook https://www.internetconsultatie.nl/besluit_omgevingsrecht

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden