Het werkproces 13.1.1 gebruik ik binnen mijn organisatie voor het registreren van de ontvangen ingebrekestellingen. Over het algemeen zijn dit dwangsommen bij niet tijdig beslissen. Als herkomst bij dit werkproces staat Burgerlijk Wetboek Boek 2 Artikel 10, lid 3
Nu vertelde onlangs een jurist tegen mij dat de "dwangsom bij niet tijdig beslissen"  ingebrekestellingen zijn waarbij de overheid aansprakelijk wordt gesteld. En de herkomst hiervan staat in de AWB artikel 4, lid 17 (https://maxius.nl/algemene-wet-bestuursrecht/artikel4:17). 

Kan deze laatste herkomst (AWB 4.17) wellicht worden toegevoegd in de kolom Herkomst bij het werkproces 13.1.1? Of is er een wellicht een ander werkproces in de selectielijst waar ik deze laatste soort ingebrekestellingen kan terugvinden?

Met vriendelijke groet,

Jeroen Arkesteijn
Werkorganisatie Druten Wijchen

Weergaven: 72

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hallo Jeroen,

je zit bij het goede resultaat (13.1.1, als de ingebrekestelling wordt toegekend en 13.1 als dat niet gebeurd). Echter, in de selectielijst worden alleen wetgevingen weergegeven waarop een bewaartermijn is gebaseerd. De grondslag waarop het proces wordt uitgevoerd is inderdaad de AWB, maar de AWB vermeldt geen bewaartermijn voor de ingebrekestelling. Nu wordt BW 2, art.10 lid 3 vermeld als basis omdat daarin de financiële bewaartermijn van 7 jaar is bepaald.Aangezien een toegekende ingebrekestelling leidt tot een financiële 'compensatie' wordt dus verwezen naar BW 2 en niet naar de AWB.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden