Op de website van de Digital Groep is een handig overzicht gepubliceerd met de wetgeving op het gebied van informatie, zie deze link.

 

Een ieder in het vakgebied kent de archiefwet, besluit, regeling, WBP, WOB en de nodige NEN/ISO normen, maar er is veel meer wetgeving die invloed heeft hoe de informatie moet worden geborgd.  Het is een praktische tool, waar je in een overzicht alles bij elkaar hebt. Wat ik in het overzicht nog mis zijn de archiefverordeningen, die bij elke gemeente zijn vastgesteld en veelal raadpleegbaar zijn via www.overheid.nl.

 

Een website die ik zelf veel gebruik op het gebied van de informatiewetgeving is www.archief.nl. Daar vind je bijvoorbeeld alle vastgestelde selectielijsten.

 

Hoe de Wet Bescherming Persoonsgegevens zich verhoudt tot Archiefwet heeft de Archiefschool op 17 maart een studiedag gehouden. Een van de conclusies is dat de WBP erg vaag is wat de archivaris via internet ter beschikking kan stellen. Daar hebben we het vaker op BREED over gehad, denk aan de publicaties van digitale bouwvergunningen.

Meer weten, kijk op deze link.

 

Alles overziend vraag ik me wel af of een en ander niet eenvoudiger kan in de informatiewetgeving. Goede aanzetten zijn in ieder geval nu beschikbaar...

Weergaven: 294

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hoi Yvonne,

Heel erg bedankt voor deze nuttige links! Vooral met de Whitepaper van Digital ben ik erg blj!!

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden