Hallo collega's,


Binnen onze organisatie lopen we tegen het probleem op dat vanuit de CMG de indicatie of een persoon nog in leven is, niet mee komt in Corsa. 'Indicatie overleden' komt wel mee en krijgt een 1. Op die manier kunnen we bij een mailing geen adressenbestand creeren van de nog in levend zijnde personen in een bepaalde wijk en bestaat het gevaar dat we brieven gaan versturen naar overleden personen. 'Levend' krijgt nl. geen kenmerk mee. Is iemand tegen hetzelfde probleem aangelopen en hoe hebben jullie dit opgelost?

 

Groeten en bedankt,

Martijn

Weergaven: 589

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hoi Martijn,

 

In principe is het toch zo dat alle overleden personen een 'indicatie overleden' = 1 meekrijgen en iedereen die dat niet heeft, is nog in leven (volgens mij is er geen derde optie :-)). Daar kun je dan toch op filteren in Corsa? Je sluit dan iedereen waar indicatie overleden op 1 staat uit uit je databestand. Het kan wel lonen om bv steekproefsgewijs na te gaan of deze indicatie altijd goed gezet wordt (om evt fouten in de koppeling op te sporen).

Koppeling met het GBA of BPR ?

Wij hebben dit opgelost door een zoekvraag zo te maken dat het gewenste resultaat er uit komt

Bianca -> Dat klopt. Je kunt idd een filter aanmaken in Corsa. Het probleem is dat eindgebruikers een mailing maken naar bijvoorbeeld een hele straat. Daarna moet je de personen eruit filteren die overleden zijn. Dat betekent dat je op iedereen moet filteren behalve '1'. Deze werkwijze is volgens mij te ingewikkeld voor een eindgebruiker. Ik weet ook niet of het mogelijk is om dit filter automatisch in te stellen.

 

Yvonne -> Koppeling met GBA

 

Ester -> Hoe heb je die zoekvraag precies gedefinieerd?

En als je in je zoekvraag het kenmerk indicatie overleden Ongelijk aan 1 vastzet? Dan vind je alleen mensen die niet overleden zijn. Zou je wel goed moeten testen. Zoeken met een Ongelijk-vergelijking werkt soms erg vertragend op het zoekresultaat.

Wat voor gebruikers kan helpen: zet in de kenmerkenlijst ook de kenmerkwaarde-omschrijvingen erbij (dus bij waarde 1: Ja, waarde 0: Nee). Je krijgt dan in je zoekresultaat een kolom 'Indicatie overleden' met zinnige termen, ipv een 1 of 0 en zoek maar uit wat die betekenen.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden