Whatsapp is een steeds gangbaar en geaccepteerd communicatiemiddel. Verschillende gemeenten experimenteren met dit kanaal zo liet de VNG in het nieuwsbericht vrijdag weten, De traditionele SMS en Twitter hebben deze status bij mijn weten niet weten te bereiken.

 Burgers en ondernemers geven aan dat whatsapp een aanvaard klantcontact te vinden, evenals Twitter en Facebook. Dit blijkt een gehouden enquête van KING link.

 

Maar dan is de vraag, hoe registreer je whatapp in het zaaksysteem ? Is de behandeling gelijk met die van een telefoongesprek of is het een schriftelijke communicatievorm? Zijn er ook tijden aan verbonden of is de whatsapp service 24 x 7 ? Is een whatsapp een telefonisch kanaal ? Wat is een aanvaardbare afhandeltijd ? Een vraag stellen is eenvoudig, beantwoorden kost vaak meer tijd. En gaat iedere overheidsinstelling dezelfde benadering kiezen, de Raad van State erkent e-mail niet als een rechtsgeldig kanaal, gemeenten wel ?

Link naar website VNG.

Laat je (vak)mening eens via BREED weten.  

Weergaven: 1674

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste lezers,

Er bestaat inmiddels een (al dan niet formele) gratis WhatsApp-API die ons in staat stelt om alle voor de gemeente relevante berichten direct in het zaaksysteem op te slaan (ter archivering, maar ook als zaak). Het vereist enige kennis van zaken om dit zaaksysteemspecifiek te realiseren. Helaas is er geen mogelijkheid om een bericht integraal op te slaan, het kan alleen met ID, inhoud, afzender, datum & tijd enz. apart. Dit maakt de bewijskracht natuurlijk kleiner hetgeen bij dergelijke kanalen echter niet te vermijden is. Berichten verzenden vanaf de PC kan eveneens hetgeen (onwenselijk) e-mailverkeer overbodig maakt. De techniek is 24x7 beschikbaar doch afhankelijk van (menselijke) bezetting bij de gemeente tenzij alleen een automatische ontvangstbevestiging aanvaardbaar is.

Wordt spannend voor gemeenten die whatsapp gebruiken met burgers nu whatsapp data gaat delen met Facebook.

http://blog.iusmentis.com/2016/08/29/mag-whatsapp-data-gaan-delen-f...

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden