De gemeente Den Haag is een project gestart om bouwdossiers van 1900 – 2010 te digitaliseren. Overbrenging naar het gemeentearchief en vervanging is ook onderdeel van het project.

Momenteel zijn we ons aan het buigen op AVG-aspecten maar ook het auteursrecht dat (mogelijk) op de bouwtekeningen rust.

Na juridisch advies zitten we nu op het spoor om bepaalde documenttypen waarvan we weten dat er persoonsgegevens op staan (aanvraagformulieren bijvoorbeeld) een openbaarheidsbeperking van 75 jaar mee te geven. Van de bouwtekeningen moet zeker zijn dat er geen auteursrecht meer op rust; tot die tijd worden ze niet online beschikbaar gesteld. Wel willen we ze graag in een beschermde omgeving aanbieden (onze eigen studiezaal).

 
Ik zie her en der wel documenten en recente bouwtekeningen online staan. Ik ben dus benieuwd hoe andere archiefinstellingen omgaan met de AVG en het auteursrecht in relatie tot de bouwdossiers. Zijn er instellingen die bijvoorbeeld claims van architecten(bureaus) hebben ontvangen?

 

 

Weergaven: 372

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Dit is de meest bekende richtlijn op het gebied van privacy: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/sites/default/files/downloads...

en het besluit van de gemeente Tilburg vorig jaar: https://www.regionaalarchieftilburg.nl/home/blog-detail/algemeen/20...

Deze uitspraak geeft ook wat meer inzicht:

Recente uitspraak inzien document Awb: ECLI:NL:RBROT:2018:7943, naam en adres wel, maar geen e-mail en telefoonnummer.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden