Vereniging SOD roept deze 'community' om bij te dragen aan de opname van de IV-functie in een al bestaand functieboek ICT dat in 1982 is gestart en in beheer bij de NGI-NGN.

Voor de oproep, zie website vereniging SOD, oproep bij te dragen tot 25 maart 2015

Onderin de oproep de ontwikkeling van kwaliteitsraamwerk voor de (iv) functie bij het Rijk, hierin vind je meer achtergrond over de aansluiting met grotere frameworks en Europa.

(Nog) meer lezen en achtergrond hierover, zie het boekje: http://www.vanharen.net/Samplefiles/9789087534059_business-informat...

Voor meer informatie Stuur een e-mail. Om hier een 'open' dialoog van te behouden stel ik voor dat bijdragen vooral worden ingezonden naar dit item op deze site of bij de Vereniging SOD als reactie. 

 

Weergaven: 1795

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

André, ik maak net een transitie mee van ene "functieboek (lokaal) naar een ander functieboek (VNG HR21).

Ik merk dat "PenO" (met name HR 21) nog weinig beleving heeft met I-functies.

Misschien bij de VNG (HR21) (vragen bij de bron) eens uitvragen of ze uberhaupt een verdiepingsvraag hebben.

Mijn functie als Toezichthouder I (niet te verwarren met de inspecteursfunctie) en (strategisch beleid) ontwikkelaar digitale duurzame I toegankelijkheid.

Via HR21 werd ik betiteld als "archiefbeheerder lees mapjesvouwer :-) (de geachte functie schaal kwam daar mee overeen). Voor de goede orde er is niets mis met goede papieren archiefvormers en beheerders en daar is nog jaren werk voor.

 

Beste henk, wil aub in Deventer nagaan bij HR 21 of zij een bijdrage willen en kunnen leveren van P&O aan deze opgave of uitvraag van de Vereniging SOD. Mogelijk gaat er dan voor iedereen wat bewegen. 

Een gezamenlijke gemeentelijke opgave kan gevonden worden in het bellen met Ellen Kousbroek via (070) 414 27 00 of Bregje Flos via (033) 245 49 45, zij staan als contactpersoon HR-21. Voor de Vereniging SOD wellicht een actie om te ondersteunen/stimuleren. Graag uit te voeren door actieve vakmensen bij gemeenten. 

Een goede vraag lijkt dan:

Streven naar een functie als Toezichthouder I (niet te verwarren met de inspecteursfunctie) en (strategisch beleid) ontwikkelaar digitale duurzame I toegankelijkheid en beheerder duurzame toegankelijkheid. Of business informatie ....manager, beleidsmedewerker, beheerder en ontwikkelaar.

Ik zal dit item twitteren @HR21_HR, bel jij Ellen Kousbroek en Bregje Flos. Wellicht kunnen we hen woensdag bij het NA uitnodigen om 16.15 uur? Pakken we dit direct mee.

Snelle collega's, die er toe doen, kunnen wellicht aanklampen bij dit initiatief. Als wij met 2-en blijven hierin, dan laat ik het los. Snelle korte interaties op meerdere plekken, dat lijkt mij prima. Voor zorgvuldige en degelijke aanpak kunnen degelijk zorgvuldige collega's zich melden, want dat zal zeker gaandeweg blijken, nodig zijn.


henk sligman zei:

André, ik maak net een transitie mee van ene "functieboek (lokaal) naar een ander functieboek (VNG HR21).

Ik merk dat "PenO" (met name HR 21) nog weinig beleving heeft met I-functies.

Misschien bij de VNG (HR21) (vragen bij de bron) eens uitvragen of ze uberhaupt een verdiepingsvraag hebben.

 

@ André ik ga mij  best doen.

Henk... hoe ver kom je met 'bespreking' .

Er is nog niet heel veel belangstelling, ook geen afwijzing, maar dat zegt natuurlijk maar heel weinig in de branche van archief-en informatiemanagement

Ik kan alleen maar een aanmoediging geven. Ik zie hier wel een potentiele meerwaarde in, maar ik kan mij niet vóór 25 maart verdiepen in de HRM-raamwerken en daar vervolgens zinnige input op aanleveren. Drukdrukdruk....

een huidige functiebeschrijving beleid, beheer volstaat, veel van hetzelfde. HR 21 informatie zoals toegepast in (den bosch?) kan ook helpen. 

@Andre kostte even tijd, maar morgen kan HR 21 niet. Echter ze zien uit naar een afspraak.

Ik praat je morgen bij.

Wij passen inderdaad in Den Bosch HR21 toe. Ik ga echter niet over het Bossche personeel, maar ik zal kijken of ik de nodige informatie boven water kan halen.

7 april ICT experts over informatiebeveiliging en ICT competentie frameweok http://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2015/ew/ipoort-bijeenkomst-ict-exp...

Ik verbaas mij over zo weinig dynamiek op dit item op dit breednetwerk.

We hebben het gesprek met HR 21 nog niet gevoerd, naast inhoudelijk evident is het lastig hiermee aan de slag te gaan, want wie vertegenwoordigen wij dan? Hoewel veel collega's hier mee te maken hebben, lijkt de aankondiging te weinig aansprekend of helder. 

De aanpak vraagt om een heroverweging. Uw idee, gedachte, aansporing of bijdrage vernemen we graag.

Doe dit voor vanmiddag 13.00 uur en we nemen het mee in de beraadslaging in de bestuursvergadering van de Vereniging SOD.

Arjan van Dijk heeft een presentatie gehouden op 7 april in Nieuwspoort. Ik was daarbij en noteerde:

De Registerinformaticus (zie www.vri.nl) is zichtbaar, integer, transparant en professioneel. Zorgvuldig en collegiaal. NGI is al vanaf 2000 bezig met e-skils voor informatici volgens het E-Qf competence framework. Wij kennen competentieontwikkeling ook uit de jaren 90 van Stichting SOD (opleidingen).

Er wordt gewerkt met nivo's voor de register informaticus 1-5. Level 4-5 is een register-informaticus.

Er is een code of conduct, de gedragscode die naast deskundigheid ook gedragselementen 'normeert'.

Naar aanleiding hiervan herken ik de beroepscode van de archivaris, die momenteel bij BRAIN in bewerking is.

Voor de informatieprofessional is een KEI-register onderweg en kennen we wellicht ook een dergelijke code. Is het nuttig onze 'code' te spiegelen met de naastliggende codes?

Voor de presentatie van Arjan, zie bestand. Kijk verder op de websit VRI.


André Plat zei:

7 april ICT experts over informatiebeveiliging en ICT competentie frameweok http://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2015/ew/ipoort-bijeenkomst-ict-exp...
Bijlagen:

Dag André, blij dat je er nog trekt.

Ik heb net mijn "voorbeeld" binnen.

Zeer teleurstellend.

"Adviseur"  = schaal 10 (gemeentegrote 100.000 inwoners)

Met een leuke opmerking van de bedenkingen commissie dat een "e-mail" niet beschouwd kon worden als een formeel document :-)

mvrgr

Henk

 

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden