Wij zijn nog niet toegekomen aan het archiveren van onze website. Aangezien wij per 1-1-2019 samengaan met een andere organisatie willen wij dit samen gaan regelen met deze organisatie. Dan hebben wij bij de integratie alvast hetzelfde systeem.

Nu hebben wij sinds 1 december een nieuwe website en willen de oude website archiveren voordat deze uit de lucht gaat. Dan hebben we in ieder geval de laatste versie gearchiveerd.

Wat is een handige tool om de website te archiveren en is budgettair vriendelijk i.v.m. de waarschijnlijk korte duur van gebruik.

Weergaven: 925

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Op http://www.archief20.org/forum/topics/verslag-ervaringen-met-websit... staat een PDF-verslag waarin ik eerder dit jaar een paar technieken heb beschreven om zelf, o.a. met gebruik van gratis tools, websites kunt archiveren. Daar staat ook in dat er nog wel wat beperkingen zijn aan de mate waarin de functionaliteiten van de website behouden blijven. Het is wel een wat technisch geschreven stuk, maar je mag natuurlijk altijd vragen om toelichting of hulp!

Dank je wel Jeroen. Ik heb het aan de webmaster door gegeven.

Cora,

Web Archive formaat – ISO gecertificeerd – met een plugin in google chrome kun je een website in WARC-formaat opslaan tbv archivering. Ogenschijnlijk ook als standaard verheven voor websites van publiekrechtelijke organisaties.

http://www.netpreserve.org/web-archiving/tools-and-software

gr

Ruud Vonk

AllBidigit Group BV

Controleer na het maken van een WARC (ongeacht waarmee deze is gemaakt) wel even of alle belangrijke onderdelen goed gearchiveerd zijn. De ene tool is wat beter in het archiveren van complexe websites (met veel interactieve elementen, filmpjes, etc) dan de andere tool.

Controleren kan bijv. met de Webarchiveplayer (te downloaden voor Windows of Mac via https://github.com/ikreymer/webarchiveplayer onder het kopje "Usage"). Dit is een programma waarmee je een WARC bestand in de webbrowser kunt afspelen.

Dank je wel Ruud.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden