Momenteel zijn wij bezig het concept Antwoord te implementeren voor de websites van de gemeente. Eén van de fasen is “Kanaal geeft Antwoord” waarbij het kanaal eenduidig moet zijn.

 

Op dit moment heeft de gemeente één hoofdwebsite en een aantal sub- en themawebsites. Deze sub- en themawebsites zijn complex en hebben veel content. Wij onderzoeken of het verstandig is om de alle websites samen te voegen tot één website. Eén kanaal internet. Een onderdeel van het onderzoek is het in kaart brengen van voor en nadelen.

 

Wat is jullie ervaring met het hebben van één ingang van kanaal internet?

Hebben jullie meerdere gemeentewebsites? Zo ja, waarom is hiervoor gekozen?

Wat zijn de voor en nadelen van het hebben van één website en dus één ingang voor het kanaal internet?

Weergaven: 351

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Dag Lydia,

Feit is dat veel gemeentelijke websites veel te complex zijn voor burgers. Een valkuil is dat gemeenten zoveel informatie willen bieden, dat burgers door de bomen het bos niet meer zien.
Een gemeente in mijn werkgebied heeft de website laatst getest bij de Aldi. Daar kwam naar voren dat burgers slechts 10 topvragen hebben en dat die duidelijk moeten zijn. Een goed voorbeeld is paspoort of huisvuil.
Vaak kunnen dergelijke eenvoudige onderzoeken je veel inzicht opleveren.

Groet

Yvonne Welings

Bij ons zijn er verschillende websites in zwang. Op zich is dit geen probleem. Bepaalde organisatieonderdelen worden door het publiek niet als een organisatieonderdeel beschouwd. Voornamelijk de organisatieonderdelen in de vrijetijdssector hebben een aparte website omdat zij zich quasi autonoom gedragen - bvb. Cultuurcentra, kunstonderwijs, musea, enz. Andere organisatieonderdelen hebben een fundamenteel ander doelpubliek - bvb. toerisme - wat een aparte of subsite verantwoordt. 

Interessante lectuur over keuzes mbt klantgerichte communicatie vanuit België vind je http://www.leiedal.be/e-government/over-e-government/cahier-dienstv....

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden