hallo allemaal,

op de website van Belastingdienst staat dat een stichting de plicht heeft om jaarverslagen (inclusief jaarrekening) op eigen website te publiceren. Er staat echter niet bij hoelang deze jaarverslagen op website gepubliceerd moeten blijven. Het is ook verder nergens iets over te vinden.

Deze jaarverslagen worden ook gedeponeerd bij KvK (en is hiermee openbaar) en in het eigen archief bewaard. Het lijkt mij dan voldoende om voor de voorgaande jaren te verwijzen naar de mogelijkheid om de stukken op te vragen bij de Stichting.

De financiële verantwoording moet minimaal 7 jaar bewaard blijven volgens de Belastingdienst. Derhalve kan ik me voorstellen dat de jaarverslagen minimaal 7 jaar op de website staan en daarna er af kunnen, mits men het altijd op kan vragen.

Hebben jullie hier ook mee te maken gehad? Of staat het gewoon voor eeuwig op de website :-) 

Ik ben benieuwd naar jullie meningen hierover. 

Groet, Margreet 

Weergaven: 962

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Dag Margreet,

Interessante vraag. Ik weet het antwoord niet, maar ik ben wel benieuwd naar wat er precies op de site van de belastingdienst staat. Heb je misschien een link?

Ik kom alleen iets dergelijks tegen voor ANBI's op http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastin...

Als een stichting/ANBI ophoudt te bestaan, zullen ze ook niet nog jaren een website in de lucht houden lijkt me...

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden