Sinds de introductie van RO online hebben we via BREED zorgen geuit over het aspect archivering (link).Individuele gemeenten kunnen deze opgelegde werkwijze niet veranderen en netwerkschijven lijken op dit moment het enige alternatief te zijn om de plannen op te slaan.
Er zijn pilots om te onderzoeken hoe bestemmingsplannen op een goede manier kunnen worden gearchiveerd zoals bij de gemeenten Almere, Teylingen, Huizen, Amsterdam, Schijndel en Eindhoven in samenwerking met de firma Roxit.

Geonovum heeft de problematiek al vaak benoemd. Dit heeft vooral te maken met de interne verwijzingen tussen de bestanden (lagen) en de generieke IMRO-viewers, waardoor een DMS niet overweg kan met de bestanden. Als het IMRO bestand wordt geconverteerd naar een duurzaam bestandsformaat zoals pdf, gaat het IMRO plan verloren.

Nu is er weer een ontwikkeling, die ik via BREED wil melden, de wet WRO wordt opgenomen in de nieuwe omgevingswet (link). Bestemmingsplannen worden in de wet omgevingsplannen genoemd.

Als je in je eigen werkomgeving iets leert en wil delen over de archivering van omgevingsplannen, wij houden ons aanbevolen. Hoe gaan we bovenstaande problemen voorkomen ?

Weergaven: 271

Hierop reageren

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden