Ben binnen mijn gemeente in gesprek aan het gaan met applicatiebeheerders over archivering in/buiten een applicatie. Dit zijn voor al eerst oriënterende gesprekken om beiden een beeld te vormen wat er wel/niet mogelijk is. Zojuist een gesprek gehad met de beheerder van Suite voor Sociale Regie. Daarin werd mij duidelijk dat daar archieftechnisch qua waardering en selectie niets geregeld is.

 

Zonder nu een discussie los te maken of dit op te lossen is door zaakgericht te werken, opstellen van Informatiebesluiten of wat voor overige tijgers dan ook, vraag ik me af of anderen ook tegen het punt van onduidelijkheid van archivering in brede zin aanlopen en hoe jullie kijken naar het op tafel krijgen van dit onderwerp bij de leiding.

Weergaven: 847

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Dat klopt, al zijn de meeste processen in applicaties wel te herleiden tot een (DSP) werkproces dat een relatie heeft met de (GEMMA) ZTC. Vaak kan er ook nog wel een resultaat afgeleid worden en is het veelal wel mogelijk om in ieder geval te adviseren wát er vernietigd moet worden. Het daadwerkelijke vernietigen is inderdaad weer een heel ander verhaal. Volgens onze technische jongens is dat inderdaad nooit met zekerheid te garanderen.

Volgens BCT (van Corsa) ook niet, heb ik eerder over geblogd.

Maar dat betekent dat voor applicaties nog wel concordanties moeten worden gemaakt, zou dat niet eenvoudiger kunnen ?

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden