In het laatste Centric nummer van november 2013 is een artikel gewijd aan de informatiestromen bij de omgevingsdienst Rivierenland (ODR).  Deze omgevingsdienst is op 1 april 2013 van start gegaan. Het merendeel van de werkzaamheden van de 135 medewerkers bestaat uit vergunningsverlening voor particulieren en controles van inrichtingen. Daarnaast, minder frequent, de bouwvergunningen voor grootschalige complexen en milieuvergunningen bij bedrijven. Deze taken worden vaak afgekort tot VTH, vergunningsverlening, toezicht en handhaven.

Bij de ODR  zijn tien deelnemers, waarvan zeven alle uitvoeringsfasen bij de ODR hebben belegd. Dat is niet bij alle omgevingsdiensten zo. Bij de ODR hebben ze een applicatie aangeschaft en die heet Suite4Omgevingsdiensten. Het ODR werkt volledig digitaal.

Mijn vraag op BREED is of iemand weet of deze Centric applicatie ook archiveringsfuncties heeft of dat er gewerkt wordt met koppelingen naar DMS/zaaksysteem ? Tot nu toe krijg ik de indruk dat er geen archiveringsfunctie is ingebouwd.

 

Omdat op de website staat vermeld:

De suite onderscheidt zich door de sterke focus op het bundelen van informatie en een volledige (digitale) ondersteuning: vanaf het eerste signaal van de belanghebbende tot aan de archivering van de zaak.

 

Link naar Binnenlands Bestuur juni 2013.

Link naar eerdere bijdrage over archivering bij omgevingsdiensten 2012

Weergaven: 500

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik verwacht inderdaad niet dat Suite4Omgevingsdiensten een eigen archieffunctie kent. Centric biedt daar andere software voor aan zoals Suite4Documentmanagement en hun Zaaksysteem, die uiteraard prima te koppelen zijn aan Suite4Omgevingsdiensten, mochten omgevingsdiensten dat wensen. ;-)

Wij hebben in Den Bosch overigens recent OVX4all, de voorganger van Key2vergunningen (dat weer onderdeel is van Suite4Omgevingsdiensten), gekoppeld aan Verseon. Helaas waren de mogelijkheden aan de OVX4all-zijde beperkt, waardoor er alleen een koppeling is voor het aanmaken van nieuwe zaken (niet het wijzigen, aanvullen of afsluiten van zaken).

 

OVX4all zal vervangen moeten worden door Key2vergunningen. Wij hebben begrepen dat deze wel webservices biedt die een koppeling conform de STUF-standaard mogelijk moet maken. De vervanging van OVX4all en het aanleggen van een volledige koppeling met Verseon staat op ons wensenlijstje.

 

@Marco, dank ! Fijne dagen ...

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden