Stel je zit op een verjaardagsfeestje en je stelt het onderwerp archiefblokken aan de orde. Ik denk dat menig verjaardagsgast je vreemd gaat aankijken. Toch wil ik binnen dit medium de mening peilen hoe het is vergaan met de archiefblokken van de oude Bouw- en milieuvergunningen tot oktober 2010 en de vorming van een analoog archiefblok omgevingsvergunning.

Laat ik eerst beginnen met het begrip archiefblok. Volgens de archiefterminologie is een archiefblok is eén of meer archieven en collecties of gedeelten daarvan, dat of die als beheerseenheid in een archiefdepot is of zijn geplaatst.  Een archief kan als gevolg van verschillende fasen in overbrenging of neerlegging of verschillen in formaten in verschillende blokken zijn verdeeld.  Een goede cesuur bijvoorbeeld vormt de gemeentelijke herindeling.  

De omgevingsvergunningen vanaf oktober 2010 hadden in principe digitaal geborgen moeten worden. De praktijk is anders uitgepakt, veel gemeenten bewaren de vergunningen vanaf oktober 2010 zowel analoog als digitaal.

Mijn vraag is werk jij bij een gemeente die de vergunningen analoog archiveert, is daar een nieuw archiefblok voor aangelegd en zijn de oude archiefblokken  bouw- en milieuvergunningen afgesloten? En vooral ook de vraag is het analoge blok omgevingsvergunning compleet ?

Weergaven: 194

Hierop reageren

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden