In het model Besluit Informatiebeheer 2016 staat in artikel 4, lid 3 onder e, aanwijzen archiefruimte (archiefruimte = ruimte waar de nog niet overgebrachte te bewaren archiefbescheiden worden opgeslagen)

Betekent dit dat we naast het aanwijzen van een archiefbewaarplaats ook een archiefruimte moeten aanwijzen? Voor de organisatie die vervanging heeft, zou dat tevens betekenen dat ook het datacentrum wordt aangewezen als archiefruimte.

Weergaven: 375

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

De archiefruimte hoeft in tegenstelling tot de archiefbewaarplaats/e-depot formeel niet door het college te worden aangewezen.

Welk model besluit informatiebeheer bedoel je precies ? Waarschijnlijk dat van BRAIN ? Op een paar punten is dat model helaas niet correct. Er is een opvolger bij de VNG in de maak, dit staat in het nieuwe concept:

het voldoen aan de bij of krachtens de wet gestelde eisen voor het beheer van de archiefruimten. Plannen betreffende bouw, verbouwing, inrichting, verandering of ingebruikneming van ruimten, bestemd voor het bewaren van zowel analoge als digitale archiefbescheiden behoeven de goedkeuring van burgemeester en wethouders, het Strategisch informatieoverleg gehoord.

Met de eisen wordt de Archiefregeling bedoeld. Pin de me niet vast op de tekst, dit is een concept.

Met een ledenbrief van de VNG zullen alle gemeenten worden geïnformeerd.

Oke, dank je Yvonne. Inderdaad Het besluit van BRAIN bedoel ik. Dan wacht we op de ledenbrief van de VNG

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden