Recent had ik een discussie met een collega over het archiveren van aanbestedingen van werken en diensten. De selectielijst van de waterschappen maakt daar een verschil in. Voor een werk zijn de meeste documenten permanent te bewaren, terwijl een dienst 10 jaar na het vervallen van het contract vernietigd mag worden.

Ter verduidelijking, onder een werk wordt het volgende verstaan: betreft plannen, ontwerpen, realiseren en onderhouden van werken aan watergangen en (vaar)wegen, zuiveringstechnische werken en dijkverbeteringswerken.

Nu zit ik echter met het volgende, er wordt een raamcontract gesloten voor adviesdiensten. Het advies gaat echter over een werk van het waterschap, waarin onder andere een bestek en nota van inlichtingen gemaakt moeten worden.
Het bestek en de nota zijn volgens de lijst te bewaren (wat ook logisch is), maar wat nu te doen met het contract voor de inhuur van adviesdiensten? Bewaren omdat het bij het werk hoort, of op termijn vernietigen omdat het een dienst is?

Groet, Jop

Weergaven: 401

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hoi Jop,

Privaatrechterlijke overeenkomsten, aanbestedingsdocumenten of contracten mogen na vervallen van het belang na 7 jaar vernietigd worden (volgens de landelijke stukkenlijst). Met 10 jaar zitten jullie al ruim. Mocht dit een 'standaard' contract zijn, lijkt mij dit een voldoende bewaartermijn. Is het contract nodig om de inhuur van de adviesdiensten te kunnen reconstrueren en zit dit contract vol met bijzondere bepalingen en andere specificaties zou ik het erbij stoppen (bewaren). 

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden